Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Βαλκανική Τράπεζα Ειδήσεων" στη Θεσσαλονίκη

"Βαλκανική Τράπεζα Ειδήσεων" δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΜΠΕ) και τη συμμετοχή των εθνικών πρακτορείων ειδήσεων όλων των βαλκανικών χωρών. Αύριο εξ άλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη τις νέες εγκαταστάσεις του ΜΠΕ. Μια ακόμη πρωτοβουλία του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αφορά στην ανάπτυξη δικτύου δορυφορικών συνδέσεων όλων των Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων με τη Θεσσαλονίκη. Το δίκτυο, εφόσον ενταχθεί στο πρόγραμμα "Δίαυλος", θα χρηματοδοτηθεί από τα κοινοτικά ταμεία.

Πρόσφατα οι διευθυντές των βαλκανικών πρακτορείων ειδήσεων επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με Ελληνες ευρωβουλευτές απ' όλα τα κόμματα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης, μετά τη συνάντηση δήλωσε: "Σε μια δύσκολη εποχή όπου κάποια μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποδαυλίσουν το μίσος και το πάθος ανάμεσα στους λαούς, προπαγανδίζοντας τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων των βαλκανικών χωρών αναπτύσσουν μιαν αξιέπαινη δραστηριότητα που εύχομαι γρήγορα να βρει μιμητές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ