Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίτιμος διδάκτορας ο Μίκης

Ηταν το 1943 όταν ο Μίκης Θεοδωράκης,σε ηλικία 18 χρόνων, βρισκόταν στη μεγάλη αίθουσα (σήμερα Αίθουσα Τελετών) του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνοντας εισαγωγικές εξετάσεις στη Νομική. Νομικός δεν έγινε, όπως ήταν το όνειρο του πατέρα του κι ήταν ευτύχημα το ότι τον κέρδισε η μουσική. Πενήντα τρία χρόνια μετά, χτες το βράδυ, ο Μίκης βρέθηκε στην ίδια αίθουσα, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη μουσική του συνθέτη από τον "Οιδίποδα Τύραννο", που ερμήνευσε η ορχήστρα εγχόρδων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και ακολούθησε η προσφώνηση του πρύτανη, Α. Γέμτου. Στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του "χαλκέντερου δημιουργού" και στο "τεράστιο έργο του" αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΜΣ, Γ. Αμαργιανάκης, ο οποίος διάβασε και τα κείμενα του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος.

"Από την εφηβεία μου, είπε ο Μ. Θεοδωράκης, στόχευσα σε μια χίμαιρα, που την αγάπησα και της αφοσιώθηκα. Ηταν ένα όραμα από ιδέες και ήχους, μια χίμαιρα ελληνική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ