Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τον Στέφανο Σαράφη

Σεμνή τελετή στο σημείο της λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου δολοφονήθηκε πριν 39 χρόνια, διοργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Αλίμου

Στον τόπο, όπου πριν 39 χρόνια έπεφτε νεκρός - δολοφονημένος από τον Αμερικανό λοχία Μάριο Μουζάρι - ο Στέφανος Σαράφης, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, για να τιμήσουν τον "ανθρώπινο και απλό Στρατηγό", τον αγωνιστή της ελπίδας του λαού μας.

Στη σεμνή τελετή, που έγινε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και διοργανώθηκε από τον δήμο και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αλίμου, "ξανάζησε" το ένδοξο παρελθόν του αρχηγού του ΕΛΑΣ και αργότερα βουλευτή της ΕΔΑ, "ζωντάνεψε" η ασυμβίβαστη ζωή του, οι αγώνες του για δημοκρατία, ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική ισότητα. Τα συνθήματα "Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός" και "Αθάνατος" απέδειξαν ότι οι αγώνες του Στ. Σαράφη είναι επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε. Και η υπόσχεση, που δόθηκε, ήταν κοινή απ' όλους: "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κόντρα στη "νέα τάξη πραγμάτων", κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στους εμπόρους του πολέμου, κόντρα στην ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα"...

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η ομιλία του Α. Μεταξά,μέλους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης,που ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Αναφέρθηκε εκτενέστατα στους αγώνες και στη δράση του Στ. Σαράφη, στον άνθρωπο, που, με χαρακτηριστική για την εποχή του συνέπεια, στάθηκε πάντα μπροστά και δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, στον στρατιωτικό αγωνιστή, που δεν άργησε να εκτιμήσει τους κομμουνιστές και να προσχωρήσει στο ΚΚΕ, παλεύοντας ενάντια στα ξένα συμφέροντα. "Ησουν ο αγωνιστής της λευτεριάς, ο αγωνιστής της ελπίδας. Εχουν περάσει 39 χρόνια από τη σκοτεινή δολοφονία σου, αλλά δεν πέθανε το ήθος σου, η αξία σου, η μαχητικότητά σου", είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Αλίμου, Π. Φραγκούλης,λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στρατηγέ, η περήφανη μορφή σου θα κατοικεί πάντα στην ψυχή μας, στη μνήμη μας. Για μας θα είσαι ένα σύμβολο πατριωτισμού, ηρωισμού, θυσίας, αρετής και πίστης", είπε χαρακτηριστικά ο Π. Φραγκούλης. Χαιρέτισε, επίσης, ο δήμαρχος Αλίμου, Α. Αργυρίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ανεγερθεί, επιτέλους, ο ανδριάντας του Στ. Σαράφη στον τόπο της δολοφονίας του "για να θυμούνται οι παλιοί και να παραδειγματίζονται οι νεότεροι". Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες διαβάστηκε το ποίημα του Γ. Ρίτσου, που είναι αφιερωμένο στον στρατηγό Στ. Σαράφη.

Στεφάνια κατέθεσαν Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ από όλη σχεδόν την Αθήνα, η ΚΝΕ Αλίμου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αλίμου και Α. Δημητρίου, η δημοτική αρχή Αλίμου, αλλά και πολλοί τοπικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ