Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΒΑΓΙΩΝΗ
Εισαγγελική έρευνα για τα παρατράγουδα

Ποινική προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Αθ. Καφίρης,σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας, κατά την έκδοση της απόφασης στη δίκη του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή.Σύμφωνα με τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλα,το ποινικό σκέλος της έρευνας αφορά τον μεγαλοδικηγόρο Αλ. Λυκουρέζο,συνήγορο του Βαγιωνή. Ειδικότερα, θα διερευνηθεί αν ήταν αληθής ή ψευδής ο ισχυρισμός του ότι πριν από ένα μήνα και ενώ διαρκούσε η ακροαματική διαδικασία, πληροφορήθηκε πως η απόφαση για τον πελάτη του θα ήταν καταδικαστική, ότι δηλαδή είχε προαποφασιστεί η καταδίκη του. Αν διαπιστωθεί ότι ο ισχυρισμός αυτός ήταν ψευδής, ο εν λόγω δικηγόρος θα έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς προς τη δικαστική αρχή ή αυτό της ψευδούς καταμήνυσης.

Το πειθαρχικό μέρος της έρευνας αφορά τα μέλη του δικαστηρίου. Στόχος είναι να εξακριβωθεί αν η πρόεδρος ή κάποιο από τα μέλη είχαν ανεπίτρεπτα ανακοινώσει, εκτός ακροατηρίου, τη γνώμη τους για την εκδικαζόμενη υπόθεση και, συνεπώς, υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Η δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Εν συνεχεία θα διαβιβαστεί, μαζί με το πόρισμα του εισαγγελέα Αθ. Καφίρη, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ