Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπάζα σε αρχαίο ναό

Μπάζα έριξαν πάνω στα ερείπια του ναού του Απόλλωνα Μαλόεντα,στη Μυτιλήνη, για να "στηρίξουν" μελλοντική τετραώροφη οικοδομή. Το αίτημα για την πολυκατοικία εγκρίθηκε (!) από το ΚΑΣ το 1992.Αργότερα η υπόθεση επανήλθε και το 1995 έδωσε τη λύση ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Θάνος Μικρούτσικος: επικύρωσε την άδεια του 1992 να μπαζωθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να οικοδομηθεί.

Υστερα από αυτά οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γεράσιμος Αραβανής και Στρατής Κόρακας,κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Μπένο,με την οποία τονίζουν: "Πάνω στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού χτίζεται τετραώροφη οικοδομή, σε μια περιοχή που αποτελεί την παραδοσιακή πόλη της Μυτιλήνης και απαγορεύονται πολυώροφα κτίρια τα οποία προσβάλουν βάναυσα την εικόνα... Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα περίμενε κανείς να προχωρήσει το ΥΠΠΟ σε απαλλοτρίωση και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, κάτι τέτοιο δεν έγινε".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον υπουργό εάν "θα ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση και αν θα προχωρήσει άμεσα η απαλλοτρίωση του χώρου, ώστε να μη θαφτεί η ιστορία της πόλης της Μυτιλήνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ