Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός στην Καλαμάτα

Τον απολογισμό του έκανε, χθες, το Διεθνές Κέντρο Χορού της Καλαμάτας,διά στόματος της διευθύντριάς του, Βίκυς Μαραγκοπούλου.Ο απολογισμός αφορούσε στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου, που ιδρύθηκε στα πλαίσια του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων. Σε αυτούς τους 12 μήνες ανέπτυξε σχέσεις με ομάδες και κέντρα χορού του εξωτερικού, άρχισε τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού και την καταγραφή κέντρων, μουσείων και ομάδων και συνέβαλε σε καλλιτεχνικές παραγωγές, όπως στην επανεμφάνιση των "Χορικών" της Ζουζούς Νικολούδη.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνει το Κέντρο από 22/7-8/8,αρχίζει με τη "Μήδεια" σε χορογραφίες Δ. Παπαϊωάννου και ακολουθούν: Αφιέρωμα στα ρωσικά μπαλέτα (27/7), η ομάδα χορού "Αστέρια της Νέας Υόρκης" (30/7) κ. ά. Ενδιαφέρουσες παρουσιάζονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις με συναυλία της "Ορχήστρας των Χρωμάτων", αφιέρωμα στους Μπιτλς, σεμινάριο χορού και συναυλία τζαζ.

Εξάλλου, αγοράστηκε από το δήμο το πρώην εργοστάσιο "Λιναρδάκη",αντί 400 εκατ., προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει μελέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ