Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προς δραστική μείωση προσωπικού

Υπογράφτηκαν δυο υπουργικές αποφάσεις για ομαδικές απολύσεις 420 εργαζομένων και έπεται συνέχεια. Εκκρεμεί ακόμα η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για το ξεπούλημα των ναυπηγείων

Αρχισε η αποψίλωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας προκειμένου μέσα απ' τη συρρίκνωσή τους, τη δραστική μείωση του προσωπικού και την αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων, να ξεπουληθούν πιο εύκολα σε ένα νέο Περατικό. Με υπουργικές αποφάσεις που αναμένεται να δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπονται ομαδικές απολύσεις 420 εργαζομένων, με το "μανδύα" φυσικά των δήθεν μέτρων κοινωνικής προστασίας.

Πρόκειται για δυο αποφάσεις που υπογράφονται από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας. Η μια αφορά την "οικειοθελή" απόλυση 200 εργαζομένων και η δεύτερη αναφέρεται σε πρόωρη συνταξιοδότηση άλλων 220 εργαζομένων. Η μείωση του προσωπικού αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού εκκρεμεί τρίτη απόφαση για μετατάξεις του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι δυο αυτές αποφάσεις έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά τις "απαιτήσεις" του Ν. Ταβουλάρη,προέδρου της ΑΜΠΕΡ - στην οποία ξεπουλήθηκε πριν 18 μήνες και το Νεώριο Σύρου - ο οποίος με το πρόσχημα της βιωσιμότητας των ναυπηγείων γενικά της χώρας, ζητούσε να μην υπάρχει καμιά δέσμευση στους κάθε φορά επίδοξους αγοραστές, για τις θέσεις εργασίας. Και μετά απ' αυτό δήλωνε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο διαγωνισμό για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων υπήρξε μια και μοναδική προσφορά, αυτή του Ι. Καρά - που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί "αέρας κοπανιστός" - δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην ακύρωσή του, ενώ τα κάθε είδους παρασκηνιακά παζάρια οργιάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ