Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Περιφερειακές συσκέψεις ενόψει απεργίας

Στις 6 του Ιούνη πραγματοποιούνται οι περιφερειακές συσκέψεις των εργαζομένων στα επισιτιστικά - τουριστικά επαγγέλματα σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, ενώ για τις 7 του μήνα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου στις 20 του Ιούνη. Η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού εξετάζει το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις αν δεν καμφθεί η αδιαλλαξία των εργοδοτών στο θέμα της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι οι ξενοδόχοι προτείνουν... αυξήσεις μικρότερες και από αυτές ακόμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, απορρίπτουν τα θεσμικά αιτήματα, ενώ αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επαναπρόσληψης των εργαζομένων. Ολα αυτά, σε συνδυασμό και με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο, συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, τονίζεται: "Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι τα θύματα της μειωμένης κίνησης των τουριστών, έχουν καταλήξει να είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι. Η μειωμένη απασχόληση, που σε πολλές περιπτώσεις δε φτάνει ούτε τις 100 μέρες, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις περίθαλψης και επιδότησης από τον ΟΑΕΔ".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μη εφαρμογή των Συμβάσεων, η ανυπαρξία ελέγχων από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, η απασχόληση χωρίς ασφάλιση, η εντατικοποίηση, η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, η μη αποδοχή από την κυβέρνηση της νομοθετικής ρύθμισης της επαναπρόσληψης κ.ά., οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση και αποτελούν τις κύριες αιτίες της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ