Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ μετά το 15ο Συνέδριο

Της Αλέκας ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αναμφισβήτητα, όλοι μας, μέλη και στελέχη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα, μετά το 15ο Συνέδριο, όλα τα πράγματα δεν μπορεί να είναι ακριβώς ίδια στο ΚΚΕ. Το σήμερα δεν αποτελεί μια απλή συνέχεια του χτες. Η ποσότητα και ποιότητα της δουλιάς μας πρέπει να αντιστοιχεί με αυτό που όλοι αποφασίσαμε με μια φωνή, μια συνείδηση.

Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας, βεβαίως, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Βγήκαν, κυριολεκτικά, μέσα από το καμίνι της πάλης και της πείρας μας. Φωτίστηκαν από τη θεωρία μας, την πείρα των επαναστάσεων και κινημάτων του 20ού αιώνα, σμιλεύτηκαν μέσα από τα πραγματικά γεγονότα, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, στη γύρω περιοχή μας, στον κόσμο ολόκληρο. Στηρίχτηκαν στην επεξεργασία επιστημονικών στοιχείων, στις ιδέες και σκέψεις που αναπτύσσουν άλλα κομμουνιστικά κόμματα και κινήματα. Επομένως, είναι συνέχεια των προηγούμενων επεξεργασιών μας, περιέχουν και νέα στοιχεία που η ζωή ανέδειξε.Δε στηρίζονται σε ευσεβείς πόθους, σε επιφανειακές και πρόχειρες, σχολαστικές ερμηνείες. Πατάνε στην πραγματικότητα, κινούνται μέσα στην πραγματικότητα. Είναι θέσεις ρεαλιστικά μαχητικές.

Εδώ βρίσκεται και η διαφορά μας, με τις γνωστές καθημερινές αντιλήψεις και νοοτροπίες, που περνάνε σαν δήθεν σύγχρονα μηνύματα στο λαό. Εμείς παλεύουμε, για να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα, που φέρνει στο λαό μας, στους λαούς όλης της γης, φτώχεια, πείνα, δυστυχία, ανεργία, πόλεμο, ηθική σήψη και διαφθορά.

(Συνέχεια στη σελίδα 2)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ