Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο"

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο "Σωτηρία"

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο Πεπονή "για την οργάνωση του ΕΣΥ". Από χτες τα νοσοκομεία όλης της χώρας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας έχει κηρυχτεί τετραήμερη απεργία (4 - 7 Ιούνη),από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Χτες το μεσημέρι, γιατροί από τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και ζήτησαν για μια ακόμη φορά την απόσυρση του νομοσχεδίου. Επειτα από πολλά χρόνια ακούστηκαν συνθήματα έξω απ' το υπουργείο Υγείας που οδηγεί τα νοσοκομεία σε δανειοδότηση και θίγει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών: "Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία", "Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο", "Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό".

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Χ. Ζαχαρόγιαννης, χαρακτήρισε παράδοξη τη στάση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Χρ. Παπανικολάου - έτσι όπως εμφανίστηκε και στη συζήτηση με τις απεργιακές επιτροπές - "που επιμένει σε μια λογική συμβιβασμού, σε μια λογική επιμέρους ρυθμίσεων, που έχει απορρίψει το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών".

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι ενώσεων απ' όλη τη χώρα. Η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας και Βοιωτίας, Κ. Περλεπέ,δήλωσε στο "Ρ" πως οι κινητοποιήσεις στην περιοχή έχουν μεγάλη επιτυχία. Τόνισε πως είναι αποφασισμένοι οι γιατροί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις"μέχρι να έρθουμε σε κάποια θετική συμφωνία. Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και θέλουμε να αποσυρθεί", πρόσθεσε.

Από την απεργιακή επιτροπή του νοσοκομείου "Παπανικολάου" παρευρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών Θεσσαλονίκης Θ. Ζδούκος και μετέφερε το αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα η ΕΙΝΑΠ κάνει Γενική Συνέλευση στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ώρα 11 π.μ..

Η Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας και Βοιωτίας συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ. ).

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΙΝΠΙΣ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) με χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμετέχει στην τετραήμερη απεργία (4 - 7 Ιούνη) και την Πέμπτη 6 Ιούνη, ώρα 1μμ, γίνεται Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", για να εκλεγεί και Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών, απ' τις οποίες θα αναδειχτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΠΙΣ.

Η Παγκρήτια Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ, ενώ οι γιατροί του "Βενιζέλειου" Νοσοκομείου αποφάσισαν να κάνουν τετράωρες στάσεις εργασίας την προσεχή βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ