Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πουθενά" για τις συντάξεις

Συναντήθηκαν χτες βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλος, αλλά έκαναν και πάλι "μια συμπληρωματική συζήτηση"

Πουθενά δεν κατέληξαν χτες για τις συντάξεις ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλος στη χτεσινοβραδινή τους συνάντηση.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Ε. Γιαννόπουλου στο τέλος της, έγινε μια συμπληρωματική συζήτηση και δεν "καταλήξαμε πουθενά". Πιθανές αποφάσεις να ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, ώρα 10.30 πμ, με την παρουσία και των οικονομικών υπουργών και πιθανώς ο Κ. Σημίτης να κάνει ανακοινώσεις για τις τελικές αποφάσεις. Πάντως ο Ε. Γιαννόπουλος ερωτηθείς περί των διάφορων εναλλακτικών σεναρίων που ακούγονται και ειδικότερα για την πρότασή του για σταδιακή επανασύνδεση μέχρι το τέλος του 1997 των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη (ΗΑΕ), είπε "καληνύχτα" στους δημοσιογράφους που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα σενάρια που από καιρό έχουν τεθεί στο τραπέζι απέχουν κατά πολύ απ' το αίτημα των συνταξιούχων για επανασύνδεση των συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ΗΑΕ μέσα στο 1996, καθώς και τη διαμόρφωση των συντάξεων των άλλων ταμείων στο 80% της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων τους.

Σήμερα, στις 12, γίνεται σύσκεψη του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, με θέμα τις έμπρακτες μορφές δράσης για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της επανασύνδεσης των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ΗΑΕ και των υπολοίπων συντάξεων στο 80% του μισθού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ