Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύσκολοι καιροί για "εκσυγχρονιστές"

Εχει πάρει "την μπουκιά από το στόμα των υπουργών" του ο Κ. Σημίτης. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι έχει αναλάβει ο ίδιος να κάνει τις προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες, όπως τις προάλλες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και χτες για τα προβλήματα του Αιγαίου. Ακόμα και σε τοπικού χαρακτήρα έργα, σπεύδει να τεθεί επικεφαλής, όπως την περασμένη βδομάδα στον Κορυδαλλό, αύριο στη Θεσσαλονίκη, την άλλη βδομάδα στην Κρήτη κ. ο. κ., και να τους κλέψει τη δόξα.

Βέβαια, δυσκολεύεται αφόρητα σε "φιλολαϊκού" χαρακτήρα εξαγγελίες, όπως η σύνδεση των συντάξεων με το βασικό μισθό, λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και των "ασφυκτικών ορίων" εντός των οποίων οφείλει να κινείται, ενώ τα "μη δημοφιλή" μέτρα, όπως ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών, τα φυλάει για μετά το συνέδριο ή μετά τις πρόωρες εκλογές, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο στόχος είναι προφανής. Να επηρεάσει τόσο το σώμα των 4.500 συνέδρων του ΠΑΣΟΚ για τις "φιλολαϊκές" προθέσεις του, όσο και να εξαπατήσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα,να υφαρπάξει την ψήφο τους και να απαλύνει τις εντυπώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο, πέντε μήνες τώρα.

Δύσκολοι καιροί για "εκσυγχρονιστές", οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν δημαγωγοί και λαϊκιστές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ