Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
"Σαρωτική" απεργία

Κλειστές έμειναν και χτες όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μια πρωτόγνωρη σε μαζικότητα πορεία προς τη Βουλή. Συνεχίζουν το απεργιακόν τους αγώνα και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βάμβακος

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν δυναμικά μέχρι την τελική δικαίωση δείχνουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι χτες στα πλαίσια του νέου απεργιακού τους αγώνα, πραγματοποίησαν μια πρωτόγνωρη σε μαζικότητα πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, διεκδικώντας να μπει τέρμα στο κυβερνητικό εμπαιγμό και να ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία - που απέσυρε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας.

Η απανωτή κοροϊδία που εισέπραξαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με την καταβολή του επιδόματος τους τελευταίους μήνες, είχε αποτέλεσμα χτες και προχτές την καθολική συμμετοχή στην απεργία σε κέντρο και περιφέρεια (τα ποσοστά έφτασαν το 100%). Το πιο εντυπωσιακό όμως της χτεσινής μέρας ήταν η μαζική συγκέντρωση 2.000 περίπου εργαζομένων, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια μαχητική πορεία προς τη Βουλή, με κυρίαρχα συνθήματα: "Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι", "Οχι άλλο εμπαιγμό" και "Τζουμάκα, θυμήσου την υπογραφή σου". Στη Βουλή αντιπροσωπεία των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας παράδωσε το ψήφισμα στα Κόμματα, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γγ του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο τελευταίος είπε στην αντιπροσωπεία ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα ψηφιστεί προς το τέλος του μήνα μαζί με τα επιδόματα άλλων τριών υπουργείων. Πράγμα που η αντιπροσωπεία και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι απέρριψαν - και όχι άδικα - ζητώντας μα μπει τέρμα στο εμπαιγμό και ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία μαζί με το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας, που δήλωσαν και χτες ότι θα συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα μέχρις ότου ψηφιστεί η τροπολογία για το επίδομα αποδοτικότητας, θα πραγματοποιήσουν και σήμερα συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Στη σημερινή κινητοποίηση επίσης, αναμένεται να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από την περιφέρεια, οι οποίοι θα κατέβουν στην Αθήνα με πούλμαν και ΙΧ αυτοκίνητα.

Κλειστός και ο Οργανισμός Βάμβακος

Τον απεργιακό τους αγώνα, με αιτήματα την καταβολή επιδόματος και τα οδοιπορικά, συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος (ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα) οι οποίοι χτες το πρωί με τη σειρά τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κεντρικά γραφεία του ΟΒ, ενώ και εδώ τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία έφτασαν το 100% σε κέντρο και περιφέρεια. Σε σχετική ανακοίνωση των συλλόγων των υπαλλήλων του ΟΒ, καταγγέλλεται η πολιτική εμπαιγμού της κυβέρνησης και γίνεται λόγος για άρση των μισθολογικών αδικιών που προέκυψαν, ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής. Επίσης, επισημαίνεται πως για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους βαμβακοπαραγωγούς εξαιτίας της απεργίας, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ