Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ
Ενημερώθηκε... και το Υπουργικό Συμβούλιο

Τα υποτιθέμενα μέτρα για την πυροπροστασία των δασών, ενόψει του καλοκαιριού, απασχόλησαν χτες, ανάμεσα σε άλλα, τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να προστεθεί κάτι καινούριο ή το ουσιαστικό για το "φλέγον" αυτό θέμα, αφού το μόνο που έγινε ήταν να δοθεί ενημέρωση στον πρωθυπουργό από τον υπουργό Γεωργίας.

Ο υπουργός Γεωργίας στη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε στο τι έκανε... το υπουργείο Γεωργίας στο θέμα της πρόληψης - καταστολής των πυρκαγιών και στο ζήτημα του συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων. Επίσης, αναφέρθηκε: Στην ανάγκη ενημέρωσης και την παροχή συμβουλών του κοινού από τα ΜΜΕ σχετικά με τις πυρκαγιές (!), τη δημιουργία χώρων προσέλευσης εθελοντών. Στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τη δασοπυρόσβεση - οι οποίες δεν έγιναν ακόμα - και στην ετοιμότητα των δασικών υπηρεσιών και των μηχανικών μέσων, όπου όμως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Ο υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε ακόμα στην αύξηση των κονδυλίων από τον τακτικό προϋπολογισμό για τη δασοπυρόσβεση από 9 σε 11 δισ. δραχμές φέτος, αλλά όμως τα 2 δισ. δραχμές είναι απλώς... μεταφορά από τον περσινό προϋπολογισμό. Μέσα στην "εθιμοτυπική" αυτή διαδικασία ο πρωθυπουργός εξέφρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, την ικανοποίησή του και συνέστησε την επαγρύπνηση και την ένταση των προσπαθειών, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ωστόσο όμως, με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει φέτος το υπουργείο Γεωργίας, ο αντιπυρικός σχεδιασμός παραμένει καθηλωμένος στο γνώριμο "μοτίβο" των παρελθόντων ετών και η πυροπροστασία των δασών αφήνεται πάλι στο έλεος των εμπρηστών και των καιρικών συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ