Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κερδοσκοπικά παιχνίδια με το χοιρινό κρέας

Κερδοσκοπικές τάσεις εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά κρέατος με το χοιρινό κρέας, καθώς εταιρίες και χονδρέμποροι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση. Ετσι, το τελευταίο διάστημα η χοιρινή μπριζόλα πωλείται και πάνω από 1.600 δρχ. το κιλό, από 1.350 που ήταν το προηγούμενο διάστημα, ενώ στις 1.500 έχουν φτάσει άλλα μέρη χοιρινού κρέατος από 1.100 - 1.200 δρχ.

Γνώστες της αγοράς καταγγέλλουν εταιρίες κρέατος και χονδρεμπόρους για κερδοσκοπικές κινήσεις που δεν αποκλείεται να ενταθούν και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τις τιμές στις επόμενες ημέρες όσο αυξάνεται η ζήτηση στο χοιρινό.

Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες ότι για την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί εισαγωγές αρνιών από τη Μ. Βρετανία εάν, βέβαια, λήξει η απεργία των κτηνιάτρων του υπουργείου Γεωργίας, μετά από πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες που έχει η Αγγλία από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στο βοδινό κρέας. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, υπογραμμίζουν παράγοντες της αγοράς, οι επιπτώσεις θα είναι διπλές: από τη μια θα πληγεί από μια ακόμη μεριά η ντόπια παραγωγή αρνιών και από την άλλη δεν αποκλείεται να διαταραχτεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού απέναντι στα αρνιά που θα διακινούνται στην αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ