Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικά απαντούν οι φοιτητές

Συγκέντρωση και πορεία την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε το ΚΣ της ΕΦΕΕ, ενάντια στη συντηρητική επέλαση στην παιδεία. Παράλληλα, καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τη ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, σωματεία κλπ..

Με συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας και το Συμβούλιο της Επικρατείας, απαντούν οι φοιτητές στη συντηρητική επίθεση στην παιδεία, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Σχετική απόφαση πήρε το ΚΣ της ΕΦΕΕ, καλώντας όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 13 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στη Νομική, τους φορείς της εκπαίδευσης, την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΕ, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες κλπ., για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ καλεί όλους τους συλλόγους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, που προωθεί η κυβέρνηση, και όλοι μαζί να παλέψουν και να αγωνιστούν για κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να μην αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να καταργηθεί το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και υπονομεύουν το εκπαιδευτικό σύστημα. Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν κάλυψη των κενών με διορισμούς, τη μηεισαγωγή των πιστωτικών μονάδων, ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κατάργηση των διδάκτρων και συνέχιση της δωρεάν διανομής των συγγραμμάτων και της δωρεάν σίτισης και στέγασης, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην υπαγορεύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των σχολών από τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά από τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

"Στην πορεία της Διακυβερνητικής επιταχύνονται οι ρυθμοί εφαρμογής των επιταγών της ΕΕ, οι πιέσεις για την εναρμόνιση με τις επιλογές της, όπως επιτάσσει η Λευκή Βίβλος για την παιδεία. Προωθείται η συνολική αναδιάρθρωση της ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης σε ένα φτηνό συνονθύλευμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου χωράνε τα πάντα, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, σε οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση μορφή ιδιωτικοποίησης", αναφέρεται στην απόφαση. "Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, συνέχεια της προηγούμενης, που πάρθηκε με τη συναίνεση της κυβέρνησης και την ένοχη σιωπή που κράτησε, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, βρίσκεται σε αρμονία με την πρόσφατη αποκάλυψη για τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή σε χαρακτήρα των ΑΕΙ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Την ίδια στιγμή προχωρά η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσα από τις περικοπές των δαπανών και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την "Ελληνική Παιδεία στο εξωτερικό και τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ