Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Στην Ατλάντα οι "Ατλαντες"

Για την Ατλάντα των ΗΠΑ αναχωρεί την Κυριακή η Εθνική ομάδα άρσης βαρών. Κι όπως είπε χτες ο Π. Δήμας, "θα πάμε εκεί για να σκίσουμε". Αυθόρμητος όπως πάντα ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, όπως κι όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας, για τα αποτελέσματά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λόγος που θα βρεθούν στην ολυμπιακή πρωτεύουσα 45 ημέρες πριν την τελετή έναρξης, έχει να κάνει με τον εγκλιματισμό των αθλητών και τη διάθεση που υπάρχει για τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά.

Η ελληνική ομάδα θα προετοιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Μπρέιτον Κόλετζ, 100 χιλιόμετρα από την πόλη της Ατλάντα, το οποίο επισκέφθηκε και τα τελευταία δύο χρόνια. "Οι αθλητές των μεγάλων προδιαγραφών, που έχουν στο πρόγραμμά τους τρεις προπονήσεις την ημέρα, χρειάζονται τουλάχιστον έξι μέρες για να προσαρμοστεί ο οργανισμός τους στις εκεί συνθήκες. Τις πρώτες μέρες η πρωινή προπόνηση είναι γι' αυτούς απογευματινή και η βραδινή νυχτερινή. Επιπλέον, η υγρασία φτάνει το 98%. Και μιλάμε για υγρασία νότου που δεν έχει καμιά σχέση με ανάλογα ποσοστά στη χώρα μας. Στην Ατλάντα βγαίνεις στο δρόμο κι αμέσως έχεις μουσκέψει" τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρ. Ιακώβου.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική ομάδα ακούει στο όνομα Κ. Καχιασβίλι. Ο Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης ταξιδεύει κανονικά στην Ατλάντα, αλλά η Ομοσπονδία της Γεωργίας στην οποία ανήκε, δεν έχει επιτρέψει ακόμα τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα με τα χρώματα της Ελλάδας. "Ημουνα πολύ αγαπημένος στη Γεωργία και τώρα πονάει η καρδιά τους να με δουν να αγωνίζομαι για την Ελλάδα" τόνισε ο Καχιασβίλι στο "Ρ". Η Ομοσπονδία αισιοδοξεί πάντως ότι το θέμα σύντομα θα διευθετηθεί. Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης οι Δήμας, Λεωνίδης, Σαμπάνης, Σαλτσίδης, Τζελίλης, Μήτρου, Κόκκας, Σπύρου και Πανατίδης.

Χτες ανακοινώθηκε και η χορηγία του ΟΤΕ με την ελληνική Ομοσπονδία, που θα αποφέρει τους επόμενους 16 μήνες 90 εκατ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ