Κυριακή 9 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτας τεσσάρων αιώνων...

Ο Δράκουλας, ο ρομαντικός εραστής, ο αφοσιωμένος σύζυγος του Φράνσις Κόπολα, κλέβει την κυριακάτικη βραδιά και την καρδιά μερικών θεατών απόψε στις 9.00 στο MEGA. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή που πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς, είτε διαφωνεί με την άποψη του σκηνοθέτη είτε συμφωνεί. Πάντως δεν αδιαφορεί. Ο κόμης Δράκουλας, ο φόβος και ο τρόμος των Καρπαθίων, δεν είναι εκείνος που νομίζαμε μέχρι τώρα. Δεν πίνει το αίμα των γυναικών για χάρη γούστου, έστω κακού γούστου. Είναι ένας άνδρας πληγωμένος από τον πρόωρο θάνατο της λατρεμένης του γυναίκας και που... αιώνες τώρα προσπαθεί να συνέλθει και κάνει ό,τι μπορεί για να την επαναφέρει στη ζωή... Είναι όμορφος γοητευτικός και πιστός στη μνήμη της. Ξαφνικά αποφασίζει να πάει στην Αγγλία. Παίρνει το πλοίο της ...γραμμής - εδώ πρόκειται για μια εκπληκτική σκηνή που αποτελεί ένα εικαστικό θαύμα - και πηγαίνει στο Λονδίνο. Εκεί θα συναντήσει τη σωσία της γυναίκας που αγάπησε πριν από τετρακόσια χρόνια. Μια γυναίκα όμορφη, καθημερινή, σύγχρονη, επίκαιρη, αλλά και ρομαντική. Ετσι αναγκάζεται και ο κόμης να γίνει κάπως μοντέρνος και σύγχρονος. Ρομαντικός και ερωτικός είναι έτσι κι αλλιώς! Και έτσι αρχίζει ένας υπέροχος έρωτας, που θα καταλήξει στο θάνατο του αθεράπευτα ερωτευμένου ευγενή. Με τους Γκάρι Ολτμαν, Γουιόνα Ράιτνερ και Αντονι Χόπκινς.

Από την ΕΤ-1 στις 14.30 μια νεανική περιπέτεια με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Χάνα Σιγκούλα. Λιοντάρια, τίγρεις, άλογα και αναβάτες, ελέφαντες και κλόουν. Ολοι οι πρωταγωνιστές του τσίρκου είναι εδώ. Το κοινό μένει σιωπηλό και παρακολουθεί με έκσταση τα τεκταινόμενα. Με ανυπομονησία περιμένει να αρχίσει η "μεγαλύτερη επίδειξη της Γης". Μακριά από το πλήθος ένας 70χρονος άνδρας, μόνος, συγκινημένος, με βλέμμα υγρό και εξεταστικό, αντικρίζει το θέαμα. Βρισκόμαστε στο 1883, η μνήμη του άγνωστου και αινιγματικού άνδρα μας γυρίζει 20 χρόνια πίσω. Στον άνδρα που κάποτε ήταν ο μεγάλος σόουμαν αυτού του τσίρκου. Σιγά σιγά και μεθοδικά ξεδιπλώνεται η ιστορία της συναρπαστικής ζωής του.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 η "Χρυσή Οθόνη" παρουσιάζει την ευαίσθητη αγγλική ταινία "Θα ήθελα να ήσουν εδώ".Σε μια αγγλική παραθαλάσσια κωμόπολη της δεκαετίας του '50, ένα 16χρονο μοναχικό κορίτσι, που διψάει για τρυφερότητα από τότε που έχασε τη μητέρα της, αποφασίζει να την κερδίσει, σοκάροντας με τις απρόβλεπτες πράξεις της τους γύρω της. Η γλυκιά νεαρή και ατίθαση κοπέλα θα εμπλακεί σε διάφορες, αδιέξοδες ερωτικές καταστάσεις. Με την Εμιλι Λαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ