Κυριακή 9 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Στις 16 Ιούνη, νέες εκλογές σε 17 περιφέρειες

ΤΙΡΑΝΑ.-

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας ακύρωσε τις εκλογές σε 17 περιφέρειες μετά από - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της - "υποδείξεις των διαφόρων κομμάτων". Μεταξύ των περιφερειών που θα επαναληφθούν είναι και η 113, όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής ο πρόεδρος της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλης Μέλιος.

Ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ο Αλβανός Πρόεδρος, Σαλί Μπερίσα, εξέδωσε δΔάταγμα για την επανάληψη των εκλογών στις παραπάνω περιφέρειες με ημερομηνία διεξαγωγής την 16η Ιούνη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (όπως το Σοσιαλιστικό, το Σοσιαλδημοκρατικό, η Δημοκρατική Συμμαχία) επιμένουν στο αίτημά τους να επαναληφθούν οι εκλογές σε όλες τις περιφέρειες, γεγονός που κάνει τους πολιτικούς παρατηρητές να θεωρούν ως δεδομένο ότι οι δυνάμεις αυτές δε θα πάρουν μέρος στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία της 16ης Ιούνη. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, με την απόφαση αυτή, ο Αλβανός Πρόεδρος επιχειρεί να αποδείξει ότι συμβαδίζει με τις οδηγίες της Δύσης χωρίς, ωστόσο να περιμένει την έκδοση των τελικών εκθέσεων των διεθνών παρατηρητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ