Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέδριο και συνάντηση λογοτεχνών
  • Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Συνέδριο διοργανώνει το περιοδικό "Νουμάς" (2,3,4/8), στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας.Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 300 λογοτέχνες, εκπρόσωποι πνευματικών συλλόγων και λογοτεχνικών σωματείων της Ελλάδας και της Κύπρου. (Η συμμετοχή κάθε λογοτέχνη στο συνέδριο είναι ελεύθερη). Μεταξύ των θεμάτων του συνεδρίου, είναι: "Λογοτεχνία και Γλώσσα", "Ο λογοτέχνης σήμερα", "Λογοτεχνικό βιβλίο", "Ο ρόλος της λογοτεχνίας στην ανάπτυξη του πολιτισμού" κ.ά.

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές: "Το Συνέδριο θα αποτελέσει την αφετηρία μιας παρεμβατικής έκφρασης και δυναμικής των ανθρώπων του Λόγου και της Τέχνης, που δημιουργούν πολιτισμό και συνεχίζουν την εθνική παράδοση, υπηρετώντας με πάθος, σεβασμό και ιερότητα τις ανθρωπιστικές αξίες, τα ιδανικά του αρχαιοελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, τον τόπο και την ιστορία του".

  • Με μια γυναικεία λογοτεχνική συνάντηση θέλησε να δηλώσει τη γέννησή του το Δίκτυο των Σχολών Λογοτεχνικής Μετάφρασης,το οποίο προήλθε μετά την επιτυχή δραστηριότητα (σε μεταφράσεις ελληνικών και γαλλικών λογοτεχνικών έργων στα γαλλικά και ελληνικά αντίστοιχα), του Κέντρου Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το συνέδριο και το στρογγυλό τραπέζι "Τρόπος του γράφειν - Λόγος γυναικείος" που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο (5.30 - 9.30μ.μ.) στο ξενοδοχείο "Ξενία" στο Λαγονήσι, είναι η πρώτη από σειρά συναντήσεων που θα φιλοξενεί κάθε χρόνο μία από τις σχολές - μέλη του δικτύου. Στη συνάντηση και στο στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνεται, συμμετέχουν είκοσι Ελληνες και Γάλλοι συγγραφείς. Ακόμη, διευθυντές σχολών ή κέντρων λογοτεχνικής μετάφρασης, εκπρόσωποι συλλόγων μεταφραστών λογοτεχνίας, εκδότες, μεταφραστές κ.ά. Ανάμεσά τους οι: Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ, Ζυράννα Ζατέλη, Αλκη Ζέη, Νίκη Μαραγκού, Ισμήνη Καπάνταη, Λευκή Μολφέση, Θανάσης Βαλτινός, Δημήτρης Νόλλας κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ