Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Υποψήφιος εργάτης 100 ημερών"

Φωνή καταγγελίας και διαμαρτυρίας από έναν 25χρονο νέο άνεργο

"Υποψήφιος εργάτης 100 ημερών". Ετσι αυτοσυστήνεται στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας ένας 25χρονος άνεργος και ένας από τους πολλούς υποψηφίους που κάνουν αίτηση για την πλήρωση θέσεων εργασίας τετράμηνης απασχόλησης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Επειδή τα όποια δικά μας σχόλια θα αδικούσαν την αυθεντική κραυγή διαμαρτυρίας του επιστολογράφου μας, δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του:

"Αγαπητέ "Ρίζο"

Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση που κρατάω στα χέρια μου (σ. σ. μας την επισυνάπτει) και θα καταθέσω χαρτοσημασμένη μαζί με εκατοντάδες ή χιλιάδες υποψηφίους εργάτες για να δουλέψω 100 μέρες στο ΥΠΠΟ, έχει καμιά δεκαπενταριά ερωτήματα. Το 1ο ερώτημα που βάζουν είναι αν είμαι άνεργος. Οι αθεόφοβοι! Λες και αν είχα δουλιά, θα 'ψαχνα για τετράμηνη απασχόληση! Ρωτάνε, επίσης:

- Αν έχω τέκνα με βαριά ηθικά και ψυχοσωματικά προβλήματα 67% και πάνω. - Αν είμαι τέκνο θυμάτων πολέμου.

- Αν είμαι τέκνο αναπήρων.

- Αν είμαι πολύτεκνος.

- Αν αποδεδειγμένα επιμελούμαι ενήλικων τέκνων.

- Αν αποδεδειγμένα επιμελούμαι γονέων και αδελφών.

- Αν έχω σπουδάσει και ποια μέρα, μήνα, χρόνο απέκτησα τον τίτλο σπουδών. Και φυσικά όλα τα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, μέρα - ώρα γέννησης, γιατί γεννήθηκα και αν είμαι... άνδρας ή γυναίκα.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. πρωθυπουργέ, κ. υπουργέ, αξιότιμοι 300 βουλευτές, δεν έχω κανένα από τα παραπάνω προσόντα. Είμαι μόνο νέος 25 χρόνων, τέλειωσα το Λύκειο, απέτυχα στις πανελλήνιες και πριν από 3,5 χρόνια απολύθηκα απ' το στρατό που υπηρέτησα για 18 μήνες την πατρίδα μου. Από τότε προστέθηκα στις λίστες των 400 χιλιάδων ανέργων. Νιώθω ντροπή, απελπισία και αγανάκτηση να ζητάω χιλιάρικο από τον εργάτη πατέρα μου, για να αγοράσω τσιγάρα, να πιω καφέ. Πήρα την αίτηση, τη χαρτοσήμανα και πριν την καταθέσω πρόσθεσα:

Αν δεν αγωνιστώ, αν εμείς οι νέοι δε συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να αλλάξουμε την κοινωνία, αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε, δεν έχουμε μέλλον.

Αλλά ρωτάω τον κ. εισαγγελέα, αν το παιδί του ήταν 25, 28, 30 χρόνων και συμπεριλαμβανόταν στις στρατιές των ανέργων - λέμε, αν - και επιχειρούσε να κλέψει, θα έστελνε να το συλλάβουν, θα τον οδηγούσε στη φυλακή; ΓΙΑΤΙ;

Ο κ. Λαμπράκης του... διαφημίζει σήμερα στην 1η σελίδα των "Νέων" τη συνέντευξη με τον Ρωχάμη. ΓΙΑΤΙ;

Ο/Η υποψήφ... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ