Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη λογιστών αύριο

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και την κατάθεση άλλου που να προβλέπει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που να είναι σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικάτων, ζητά με ανακοίνωσή της ηΕνωση Λογιστών Πρωτευούσης.Για το θέμα αυτό, όπως και για την πορεία της συλλογικής σύμβασης του κλάδου, η Ενωση καλεί τα μέλη της, σε σύσκεψη την Πέμπτη, στις 7.30 μμ στα γραφεία της, Κάνιγγος 27.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ενωση είναι αντίθετη με το νομοσχέδιο, γιατί: Δε μειώνει την ανεργία, αφού δε δημιουργεί ούτε μια νέα θέση εργασίας, αντίθετα θα οδηγήσει σε απολύσεις, προκειμένου τις θέσεις τους να καταλάβουν επιδοτούμενοι άνεργοι. Οδηγεί στην απώλεια εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων και βάζει βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μειώνει το χρόνο επιδότησης των ανέργων, αφού ο χρόνος κατάρτισης αφαιρείται απ' το χρόνο τακτικής επιδότησης κλπ.

Επίσης η Ενωση καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του κλάδου, οι οποίοι απέρριψαν όλες τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και αντιπρότειναν αυξήσεις ίδιες με της Εθνικής. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση - σημειώνεται - η Ομοσπονδία προσέφυγε στον ΟΜΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ