Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες της "Πέτρας"

Αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη είναι το φετινό Φεστιβάλ Πέτρας,όπου από 19/8-22/9 θα πραγματοποιηθούν 24 εκδηλώσεις από 21 σχήματα στα πλαίσια 6 θεματικών ενοτήτων.

Η πρώτη θεματική ενότητα "Για τη Μελίνα" περιλαμβάνει θέματα όπως "Μελίνα και Κινηματογράφος", "Μελίνα και Μουσείο Ακρόπολης - Επιστροφή των Μαρμάρων" κ. ά. Η δεύτερη ενότητα είναι το "Θέατρο" με έξι συνολικά εκδηλώσεις. Η τρίτη ενότητα αφορά σε τέσσερις "Κυριακές Ποίησης και Τραγουδιού" με τους: Ν. Χουλιαρά - Α. Καγιαλόγλου, Μ. Γκανά - Ν. Ξυδάκη, Λ. Πούλιο - Β. Λέκκα, Μ. Αναγνωστάκη - Μ. Φαραντούρη. Ξεχωριστή θέση κατέχει ο "Καραγκιόζης" με τέσσερις εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Γιώργου Χαρίδημου.

Η ενότητα "Θέατρο και Ερευνα" φιλοξενεί την Καλλιτεχνική Εταιρεία "Αργώ", τη Θεατρική Ομάδα "Σμίλη" και το Κέντρο Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου. Η τελευταία ενότητα είναι το "Παιδικό Θέατρο" με τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και του Εθνικού Θεάτρου "Η Ωραία Κοιμωμένη".

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο "Θέατρο Πέτρας" (Θέατρο Π. Μπρουκ), στο θερινό κινηματογράφο "Πετρούπολις" και σε πλατείες. Φέτος δε θα χρησιμοποιηθεί το μεγάλο θέατρο. Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πετρούπολης κτίζεται στη θέση του παλιού μεγάλου θεάτρου ένα νέο πέτρινο θέατρο 3.000 θέσεων, που θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ