Σάββατο 22 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤ. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για "100% δημόσιο ΟΤΕ - καμιά μετοχή στους ιδιώτες" επαναδιατύπωσε ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος,μιλώντας στο 19ο Τακτικό Ετήσιο Συνέδριο της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Επισήμανε ότι η πορεία μετοχοποίησης του ΟΤΕ θα είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, γιατί από τη στιγμή που μπαίνουν μέσα ιδιώτες, είτε εμφανείς είτε σαν αφανείς στρατηγικοί επενδυτές, ανεξάρτητα από το ποσοστό, θέλουν να ελέγχουν και να καθορίζουν την πορεία της επιχείρησης, σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον.

"Εμείς είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμό, που έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, τα εθνικά συμφέροντα, τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ ή τους εργαζόμενους συνολικότερα", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: "Είμαστε, όμως, αντίθετοι σε κάθε εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη επιχειρήσεων, οι οποίες με τον ένα ή άλλο τρόπο θα έχουν περάσει στα χέρια ιδιωτών για να θησαυρίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων σ' αυτές".

Αναφέρθηκε στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου κατά του Δημόσιου Τομέα, με στόχο την αύξηση των κερδών, που γίνεται στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι σ' αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Για τον άγριο πόλεμο των μεγάλων συμφερόντων, που ξέσπασε τελευταία σχετικά με τα ψηφιακά του ΟΤΕ, τόνισε ότι η αντιπαράθεση αυτή έχει επιπτώσεις και στο πολιτικό "παιχνίδι". Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν για τις εργασιακές σχέσεις τα προγράμματα "σύγκλισης", που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων, στην προοπτική ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι ειδικά για τον ΟΤΕ θα έπρεπε να είναι απαγορευτική ακόμα και η σκέψη της ιδιωτικοποίησης και πολύ περισσότερο δε θα έπρεπε να ανοίξει αυτός ο δρόμος, αφού πρόκειται για οργανισμό εθνικής σημασίας, που μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε στιγμές κρίσης. Και κατέληξε: "Μ' αυτές τις σκέψεις και μ' αυτή τη λογική εμείς υποστηρίζουμε κάθε αγώνα, κάθε απόφαση, που κινείται στην κατεύθυνση της αντίστασης σε τέτοιου είδους επιλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ