Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτός ελέγχου, η παιδική εργασία

Το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις όχι μόνο στις χώρες του Τρίτου Κόσμου αλλά επίσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

Η παιδική εργασία αυξάνεται στα επίπεδα "εκτός ελέγχου" όχι μόνο στις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, όπου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των Ελεύθερων Εργατικών Σωματείων (ICFTU), 200 εκατομμύρια παιδιά είναι αναγκασμένα να εργάζονται.

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, η ICFTU αναφέρει ότι παιδιά τεσσάρων χρονών είναι αναγκασμένα να εργάζονται κάτω από άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

"Βλέπουμε να αυξάνεται η παιδική εργασία σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Μπιλ Τζόρνταν και πρόσθεσε ότι "όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν παιδιά".

Η συγκεκριμένη έκθεση, που έχει τίτλο: "Καθόλου Χρόνος για Παιχνίδι", φέρει παραδείγματα παιδικής εργασίας εδώ και 20 χρόνια.

Ομως, ενώ τα περισσότερα παραδείγματα αναφέρονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, η έκθεση αναφέρει ότι το πρόβλημα όλο και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Πορτογαλίας όπου μικρά παιδιά δουλεύουν παράνομα ράβοντας παπούτσια, ενώ λαμβάνουν μόνο 50 σεντς για κάθε ζευγάρι, το οποίο πουλιέται 70 δολάρια στη Βόρεια Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ