Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Β. ΤΙΟΥΛΚΙΝ
"Εχουμε διαφορετικά συμπεράσματα"

Ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ, σε δηλώσεις του στο "Ρ", κάνει κριτική στην πολιτική του Γ. Ζιουγκάνοφ στο δεύτερο γύρο

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

Ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ Βίκτορ Τιούλκιν σε δηλώσεις του στο "Ρ" εκτιμάει κριτικά τις πρωτοβουλίες του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ για τη δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Συναίνεσης και το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού λαϊκής εμπιστοσύνης.

- Ο Ζιουγκάνοφ δεν πρότεινε στο ΚΕΚΡ να συμμετάσχει στο Συμβούλιο και την κυβέρνηση. Γιατί;

"Εχουμε διαφορετικά συμπεράσματα για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Θεωρούμε ότι ο Ζιουγκάνοφ έπρεπε να τραβήξει προς τα αριστερά, να οξύνει στο έπακρο την κατάσταση με τον Γιέλτσιν, τον Λέμπεντ και με όλο το σύστημα, να είναι πιο σταθερός και πιο αποφασιστικός για να πάρει τις ψήφους του Λέμπεντ. Ο λαός αγαπάει τους τολμηρούς και αποφασιστικούς, γι' αυτό και ο Λέμπεντ έλαβε 11.000.000 ψήφους. Ο Ζιουγκάνοφ, όμως, επέλεξε άλλη τακτική: Τράβηξε όχι προς τα αριστερά, αλλά προς τα δεξιά, σε προσέγγιση με τις θέσεις του Γιέλτσιν, επαναλαμβάνοντας τις ιδέες του για κοινωνική συναίνεση, κοινωνική συνεργασία κ.ά. Εμείς δεν παίζουμε τέτοια παιχνίδια και δε θα μπούμε ποτέ σε μια τέτοια κυβέρνηση. Κατά την άποψή μας, τέτοιες κινήσεις μειώνουν τις πιθανότητες του Ζιουγκάνοφ. Επαναλαμβάνω: Ο κόσμος αγαπάει τους ευθείς και αποφασιστικούς ανθρώπους.

Δεν επικρίνουμε το ΚΚΡΟ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά μετά τις 3 Ιούλη απλώς θα χρειαστεί να αποστασιοποιηθούμε, να διαχωρίσουμε τις ευθύνες μας από τις θέσεις του ΚΚΡΟ. Θέλω να θυμίσω ότι τα κόμματά μας έχουν υπογράψει διμερή συμφωνία κι εμείς αξιοποιούμε την προεκλογική εκστρατεία για την προπαγάνδιση των ιδεών του σοσιαλισμού, της σοβιετικής εξουσίας των εργαζομένων και της αναβίωσης του ενιαίου ενωσιακού κράτους. Ωστόσο, η συμφωνία τηρείται μονομερώς - μόνο από το ΚΕΚΡ. Το ΚΚΡΟ εγκατέλειψε εντελώς αυτόν το στόχο κι αυτή τη δουλιά. Παράλληλα, το κακό δεν είναι μόνο ότι ο Ζιουγκάνοφ μπορεί να χάσει. Το χειρότερο είναι κάτι άλλο, το γεγονός ότι στην πορεία όλης της εκστρατείας, ακόμα και στην περίπτωση αποτυχίας, δεν κάνουμε άνοιγμα στο μέλλον και δε δείχνουμε στο λαό την κομμουνιστική εναλλακτική λύση. Αγορά λέει ο Γιέλτσιν, αγορά και ο Ζιουγκάνοφ, κοινωνική συνεργασία κι εκεί και δω, συζητήσεις εκεί για κοινωνική συναίνεση και δω το ίδιο. Γι' αυτό, μετά τις 3 Ιούλη θα επέλθει η φυσιολογική και αναγκαία διαδικασία αποστασιοποίησης", θεωρεί ο ηγέτης του ΚΕΚΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ