Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κλαυθμός και οδυρμός

Εχασαν το χρώμα τους στην Κουμουνδούρου, όταν άκουσαν τον Κ. Σημίτη να λέει στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι στόχος του είναι "ο διεμβολισμός του συνόλου του πολιτικού συστήματος" και να χαρακτηρίζει την Κεντροαριστερά, ως ζωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Το χειρότερο είναι ότι είχαν αρχίσει να κάνουν σχέδια, για συνεργασία και σε κυβερνητικό επίπεδο με τον "κεντροαριστερό" Σημίτη και περίμεναν και σχετικές προτάσεις! Ιδού πώς εκφράστηκαν αυτές οι προσδοκίες σε άρθρο του Στ. Πιτσιόρλα, στη χτεσινή "Ελευθεροτυπία", στην οποία περιγράφει ποια θα ήταν η "ορθή λύση" για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ". Ορθή λύση, λοιπόν, είναι "η διαλεκτική συμπόρευση των αυτόνομων πολιτικών, κοινωνικών και ιδεολογικών ρευμάτων όλου του προοδευτικού χώρου, στο πλαίσιο ενός αναμορφωμένου πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης(!), που θα στοχεύει στη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων και θα στηρίζεται στην ιδέα των πολυκομματικών κυβερνήσεων(!!) προγραμματικής συνεργασίας".

Ελα, όμως, που ο Κ. Σημίτης δεν έχει καμία διάθεση για κυβερνητική συνεργασία, αλλά μόνο για το "διεμβολισμό" του.

Το βασικό, πάντως, είναι να επιμείνουν τα στελέχη του "ΣΥΝ" στις εποικοδομητικές προτάσεις τους προς την κυβέρνηση Σημίτη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ