Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Καθαρές λύσεις" στην ενημέρωση

Τρίτη 9 Ιουλίου 1996. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, είκοσι μέρες σχεδόν μετά το αμερικανικό διάβημα για την πτήση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την "πράσινη γραμμή" στην Κύπρο, δηλώνει:

"Πράγματι, υπηρεσιακός παράγων της πρεσβείας των ΗΠΑ έκανε διάβημα στην Αθήνα, έκανε διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών... Η απάντηση που του δόθηκε από τον υπεύθυνο χειριστή του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν κατανοεί τη δικαιολογητική βάση μιας τέτοιας διαμαρτυρίας, ενός τέτοιου διαβήματος. Το πραγματικό πρόβλημα στην Κύπρο είναι πρόβλημα κατοχής ενός μεγάλου τμήματος της Μεγαλονήσου επί 22 χρόνια".

Τετάρτη 10 Ιουλίου 1996. Ο Δ. Ρέππας δηλώνει, ανερυθρίαστα:

"Εάν θέλετε να επανέλθουμε στο θέμα, (σ.σ. του αμερικανικού διαβήματος), πρέπει να σας πως ότι ανάλογες κινήσεις - έκφραση ανησυχίας, όπως την ονόμασαν οι Αμερικανοί - έκαναν και προς την Αγκυρα. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, πρέπει να σας πω ότι είναι υπερβολικός σε σχέση με το γεγονός αυτό καθ' εαυτό" (!).

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Η ότι τράβηξαν το αυτί στην κυβέρνησηοι ισχυροί "σύμμαχοι", για το "θόρυβο" που δημιουργήθηκε ή ότι μας δουλεύει η κυβέρνηση για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, περισσεύουν οι "καθαρές λύσεις" στην υποτέλεια και στην ενημέρωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ