Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίκαιη αγανάκτηση

Προφανείς, βέβαια, ήταν οι λόγοι και οι σκοπιμότητες, που υποχρέωσαν την κυβέρνηση, να δώσει προχτές στη δημοσιότητα το μισθολόγιο των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανήμερα δηλαδή της προγραμματισμένης κινητοποίησης των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.

Τίποτε απολύτως, όμως, δεν κατάφερε. Οχι μόνο έγινε η κινητοποίηση, αλλά και ήταν ιδιαίτερα μαζική και μαχητική. Και ακόμη, αντί να αμβλύνει τις υπαρκτές και δικαιολογημένες τάσεις δυσαρέσκειας και αγανάκτησης των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, τις ενίσχυσε ακόμη περισσότερο.

Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στο νέο μισθολόγιο καθρεφτίζεται, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, η κυβερνητική πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, αλλά και η διακριτική μεταχείριση των υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι αυξήσεις που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο και οι οποίες θα εφαρμοστούν μέχρι την 1η Ιούλη του 1998, κυμαίνονται από 43% για τον Α/ΓΕΕΘΑ, μέχρι 15% για τον ανθυπασπιστή και 14% για τις συντάξεις των αποστράτων. Οι χιλιάδες, δηλαδή, χαμηλόβαθμοι και οι ακόμη περισσότεροι απλοί αστυνομικοί θα πάρουν αύξηση, για τα δύο επόμενα χρόνια, ούτε καν ίση με τον προβλεπόμενο πληθωρισμό, αλλά αρκετά μικρότερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ