Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αυτοκτονία η αντιπαράθεση με εργαζόμενους

Παρέμβαση του Συλλόγου, με αφορμή την πειρατεία του ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ

Η αντιπαράθεση με ομάδες εργαζομένων, που είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στους αναγκαίους διεκδικητικούς αγώνες, είναι αυτοκτονία του συνδικαλιστικού μας κινήματος! Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου του Πειραιά, με αφορμή τα στημένα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στο Ναύπλιο, που έφεραν καταστηματάρχες της περιοχής να έρχονται σε αντιπαράθεση με ναυτεργάτες, στη νέα πειρατεία που επιχείρησε το ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ. Ο Σύλλογος εκφράζει την αγανάκτησή του και σημειώνει πως φαινόμενα σαν κι αυτά σηματοδοτούν κινδύνους κοινωνικών συγκρούσεων, εξαιτίας "έντεχνα καλλιεργούμενου κοινωνικού φθόνου" και "δημιουργίας έντασης και συγκρούσεων μεταξύ συγγενικών κοινωνικών ομάδων".

Οι έμποροι του Πειραιά και ο σύλλογός τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα είχαν κάθε λόγο να παρέμβουν και να ζητήσουν την προσέγγιση του ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ στο λιμάνι της πόλης, "όμως με πολλή περίσκεψη και υπευθυνότητα δεν προέβησαν σε καμιά ενέργεια, διότι έχουν ως αξίωμα ότι κανένα συμφέρον και όφελος δεν μπορεί να βασίζεται στη ζημιά του άλλου, ιδιαίτερα όταν η ζημιά προκαλείται σε βάρος εργαζομένων και της ναυτιλίας μας, που προσφέρει πλούτο και εργασία στη χώρα και βρίσκεται στο στόχαστρο ενός πειρατικού και αθέμιτου ανταγωνισμού".

Η διοίκηση του Συλλόγου σημειώνει με έμφαση τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που με τη στάση της, όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα της προστασίας του ΚΑΜΠΟΤΑΖ, αλλά προκαλεί εντάσεις ανάμεσα σε συγγενικές κοινωνικές ομάδες. Ας δηλώσει - τονίζεται στην ανακοίνωση - ξεκάθαρα, αν θέλει την κατάργηση του ΚΑΜΠΟΤΑΖ ή όχι. Ας ξεκαθαρίσει, "αν θέλει να στρέψει και άλλες ομάδες συμπολιτών μας στην ανεργία και την κοινωνική περιθωριοποίηση".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ο Πειραιάς δεν αντέχει περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας, το μαρασμό και τη φτώχεια και ας καταλάβουν κάποιοι ότι, πέραν της ευδαιμονιστικής απόλαυσης της εξουσίας, υπάρχουν και ευθύνες. Ας τις αναλάβουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ