Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Αλλοθι ψάχνει η κυβέρνηση

Για τα υπάρχοντα προβλήματα, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών κατηγορεί διευθυντικά στελέχη...

Οξεία επίθεση στα διευθυντικά στελέχη της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" για την κακή λειτουργία των υπηρεσιών της, εξαπέλυσε με χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χάρης Καστανίδης,σε μια προσπάθεια να μετακυλήσει αποκλειστικά σ' αυτούς και μόνο τις ευθύνες για τα προβλήματα που υπάρχουν στον εθνικό αερομεταφορέα, ευθύνες βέβαια που βαρύνουν πρωτίστως την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις πτήσεις της ΟΑ τις τελευταίες βδομάδες, στην έλλειψη συντονισμού και ελέγχου του έργου των υπηρεσιών της, και καταφέρθηκε εναντίον στελεχών της (χωρίς να τα κατονομάσει), που δείχνουν παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος. Δε δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο "για συντεχνιακές δραστηριότητες που λυμαίνονται το χώρο" και είπε ότι έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπευθύνων τομέων και κλάδων που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πτήσεων. Εκανε δε γνωστό, ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το Συμβούλιο Απολύσεων για να κρίνει τις υποθέσεις όσων υπαλλήλων φέρουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες. Επικαλούμενος την άσχημη κατάσταση, ανακοίνωσε ότι στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα ζητήσει οι αμοιβές των υπαλλήλων και κυρίως των διευθυντικών στελεχών να εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Ο Χ. Καστανίδης επισήμανε πως οι καθυστερήσεις των πτήσεων φτάνουν μέχρι και τις δύο ώρες και απηύθυνε έκκληση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να "δείξουν φιλότιμο", και ν' αυξήσουν τη ροή των πτήσεων μειώνοντας την καθυστέρηση στα 45 λεπτά, χρόνος που δικαιολογείται αφού - όπως είπε ο υπουργός - οφείλεται στο συντονισμό που γίνεται από το Eurocontrol το οποίο δίνει τις ώρες αναχωρήσεων βάσει της χωρητικότητας του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Επιχειρώντας να στηρίξει τις καταγγελίες του, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη στην 169 πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Γερμανία, όπου υπάλληλος της ΟΑ είχε επιβιβάσει 8 άτομα που δεν είχαν βίζα και εισιτήρια. Πάντως, συνδικαλιστές σχολιάζοντας το περιστατικό, χωρίς ν' αποκλείουν ευθύνες κάποιων υπαλλήλων, είπαν πως ο έλεγχος των διαβατηρίων για πτήσεις εξωτερικού, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΥΠΑ, γίνεται στο έδαφος του τελευταίου αεροδρομίου της χώρας. Οσο για τις γενικότερες αναφορές του υπουργού, έκαναν λόγο για λαϊκισμό, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολλές φορές μιλήσει για τα προβλήματα υποδομής και λειτουργίας του εθνικού αερομεταφορέα. Δεν απέκλεισαν μάλιστα το ενδεχόμενο οι ανακοινώσεις του υπουργού να σηματοδοτούν αλλαγές στη διοίκηση της ΟΑ.

Τέλος, ο Χ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι οι 72 πιλότοι που διαγωνίστηκαν για την κάλυψη των 35 θέσεων, θα επανεξεταστούν από τη Σχολή Πιλότων της Οξφόρδης και τ' αποτελέσματα θα δεσμεύσουν την εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ