Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
... οι ρυθμοί...

Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της διαφορετικότητας δίνει τις τελευταίες μέρες η Β. Παπανδρέου, της "ομάδας των 4".

Ο "Ρ" παραθέτει την ουσία ανακοίνωσης της υπουργού Βιομηχανίας για τους κυβερνητικούς θριάμβους στο χώρο του τουρισμού:

"Το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού - που συγκροτήθηκε τουλάχιστον πριν από ένα μήνα λέει η ανακοίνωση - προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση των στόχων του, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υπουργού κ. Β. Παπανδρέου.

Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί συνεδρίασαν για πρώτη φορά την Τετάρτη. (...) Συμφωνήθηκε να οριστούν συντονιστές και αναπληρωτές (...).

Στη συνεδρίαση της πρώτης ομάδας έγινε μια κατ' αρχήν προσέγγιση με τοποθετήσεις των μελών της".Ακολουθούν τα 11 ονόματα εφοπλιστών, ξενοδόχων, διαφημιστών και άλλων που πήραν μέρος στη σύσκεψη. Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Στη συνεδρίαση της δεύτερης ομάδας τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης... ". Ακολουθούν καμιά δεκαπενταριά ονόματα σκηνοθετών, καλλιτεχνών, συνθετών, εφοπλιστών κτλ. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Οι άλλες δύο ομάδες θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη"...

Χρειάζονται σχόλια για τους ρυθμούς; Είναι απαραίτητο ν' αναφερθούμε στην "εκσυγχρονιστική" καινοτομία να σέρνεται η κυβέρνηση πίσω από εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους; Η μήπως πρέπει να θαυμάσουμε την ευρηματικότητα περί ανάγκης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ