Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρόωρες εκλογές γενικώς...

Την προοπτική των πρόωρων εκλογών, την οποία όμως δεν προσδιορίζει χρονικά, επισείει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να περιχαρακώσει την εκλογική της βάση, αμυνόμενη απέναντι στην επίθεση που δέχεται από τον "εκσυγχρονιστή" Κ. Σημίτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Αγώνα, υποστήριξε ότι η άσχημη πορεία της οικονομίας επηρεάζει την κυβέρνηση στην απόφασή της για πρόωρες εκλογές και ενισχύει τις απόψεις για επίσπευση των εκλογών. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πρ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση, έδωσε μια νέα ερμηνεία της θέσης της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η θέση αυτή έχει ...διαχρονικό χαρακτήρα και ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν είτε τον Οκτώβρη είτε τον Ιούνη. Είπε συγκεκριμένα: "Η ΝΔ έχει μιλήσει για πρόωρες εκλογές, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή. Δεν εντόπισε το χρόνο των εκλογών. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι εκλογές μπορεί να γίνουν τον Οκτώβριο, εκλογές μπορεί να γίνουν τον Ιούνιο. Η ΝΔ γενικώς αντιμετωπίζει την προοπτική των πρόωρων εκλογών... Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις πρόωρες εκλογές η ΝΔ είναι διαχρονικός" (!).

Οι σοβαρότεροι παράγοντες που έχουν οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τον Μ. Εβερτ, είναι "η αναβολή κρίσιμων και τολμηρών αποφάσεων κατά την τελευταία τριετία, οι μεγάλες καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και τα μεγάλα έργα, η αδυναμία περιορισμού των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου και η περιορισμένη αποτελεσματικότητα της προσπάθειας για περιορισμό της φοροδιαφυγής". Με τις επισημάνσεις αυτές, ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει σαφώς να εννοηθεί σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί η οικονομική πολιτική, επιχειρώντας να εκφράσει τις επιθυμίες της οικονομικής ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ