Παρασκευή 12 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Πρώτος μεταξύ ίσων"

Το δικό του στίγμα έδωσε χτες ο Π. Ραβούσης. Η φιλοσοφία του, οι στόχοι του, ο ρόλος των συνεργατών του. Υπέγραψε για τρία χρόνια ο Ντόμπος

Το δικό του στίγμα έδωσε χτες ο Πέτρος Ραβούσης στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής στην ΑΕΚ, οριοθετώντας στόχους και αρμοδιότητες. "Είμαι ο "άρχοντας" στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ο τελευταίος λόγος θα ανήκει σε μένα. Μου έχουν δοθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις γι'αυτό", απάντησε σε σχετική ερώτηση. Παρ' όλα αυτά ο "Πετράν", όπως τον αποκαλούν, δε διεκδικεί τη θέση του... μονάρχη.

Η φιλοσοφία του βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια με καθορισμένες αρμοδιότητες. Ετσι από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο των συνεργατών του. Μάλιστα, μετέτρεψε τα λόγια σε πράξη, αφού χτες τους είχε σχεδόν όλους (απουσίαζε λόγω ιατρείου ο Νικολάου) δίπλα του. Οσο για την απορία κάποιων, αν θα αντέξει το βάρος που έχει η θέση του προπονητή της ΑΕΚ, στις δοσμένες συνθήκες, ήταν κατηγορηματικός:

"Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι σπίτι μου και έτσι μπορώ πιο εύκολα να αντιμετωπίσω τις όποιες δυσκολίες. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω αυτό το ξεκίνημα".

Ικανοποιημένος για μετεγγραφές

Η αποχώρηση σημαντικών παιχτών δε φοβίζει τον Ραβούση: "Δημιουργήθηκαν κενά αλλά παλιοί και νέοι παίχτες μπορούν να τα καλύψουν".Για την ΑΕΚ της νέας χρονιάς το ιδανικό θα είναι να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία, όμως το βάρος θα πέσει στο δεύτερο επισήμανε ο "κιτρινόμαυρος" τεχνικός.

Δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των παιχτών, εκθείασε την υπευθυνότητα, αλλά και τις ικανότητές τους, ενώ ικανοποιημένος είναι και από τις μετεγγραφές. Επανέλαβε πως το κενό Μανωλά είναι δύσκολο να καλυφθεί πολύ περισσότερο από νέους παίχτες όπως ο Μαχαιρίδης.

Τόνισε πάντως ότι θα δοθούν ευκαιρίες στον Ξανθιώτη αλλά και τον Παυλόπουλο να αποδείξουν τα προσόντα τους. Χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του με τον Μπάγεβιτς και αναγνώρισε (προς τιμήν του) ότι αποκόμισε αρκετά δίπλα του.

Σχετικά, τέλος, με όσα είπε προχθές ο Μ. Τροχανάς στην παρουσίασή του ("γίνεται με έναν χρόνο καθυστέρηση"), ο Ραβούσης υποστήριξε πως αναφερόταν στην πρόταση προς τον Μπάγεβιτς να γίνει γεν. διευθυντής του τμήματος (κατά τα αγγλικά πρότυπα) με τεχνικό τον ίδιο.

Απειλές Τροχανά κατά Μπάγεβιτς

Εν τω μεταξύ σε νέα επίθεση και απειλές κατά του Μπάγεβιτς προχώρησε χθες ο Μ. Τροχανάς. Με αφορμή την άρνησή του στην παραπάνω πρόταση ο πρόεδρος της ΠΑΕ του καταλογίζει πρόκληση καταστροφών στην ομάδα και την απώλεια του πρωταθλήματος. Θεωρεί πως αποτελεί μέρος σχεδίου κατά της ΑΕΚ και επιφυλάσσεται "επί παντός νομίμου δικαιώματος".

Επίσης "για τα δικαιώματα αποκατάστασης πάσης φύσεως ζημιών που υπέστη θετικών και αποθετικών". Η τελική απόφαση θα παρθεί σε χρόνο που συμφέρει την ΠΑΕ, χωρίς εμπάθεια (!!!) και με ευαισθησία στην παράδοση της ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω απλά απάντησε με νόημα "έχω πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ".

  • Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά η μετεγγραφή του Αντος Ντόμπος στην ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος αμυντικός υπέγραψε τελικά τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αθηναϊκή ΠΑΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ