Κυριακή 14 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Καταληστεύουν τον ΟΤΕ αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Ως μεσάζοντες των ιδιωτικών εταιριών και εις βάρος του ΟΤΕ και του δημοσίου γενικότερα, λειτούργησαν και λειτουργούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Το τεράστιο και διαρκές σκάνδαλο της συνεχιζόμενης πορείας "ιδιωτικοποίησης" του ΟΤΕ και του νευραλγικού χώρου των τηλεπικοινωνιών γενικότερα της χώρας γίνεται τώρα χειροπιαστό και αδιαμφισβήτητο, μέσα από το παράδειγμα της κινητής τηλεφωνίας. Τρία χρόνια, μετά την παράδοση της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης της κινητής τηλεφωνίας στις ιδιωτικές εταιρίες ΤΕΛΕΣΤΕΤ και ΠΑΝΑΦΟΝ, και τον ταυτόχρονο αποκλεισμό του ΟΤΕ, οι δύο εταιρίες έχουν σημειώσει τζίρο 100 και πλέον δισεκατομμυρίων,ενώ η άμεση και η έμμεση ζημιά του δημόσιου οργανισμού ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές. Αποδείχνεται, έτσι, ότι, τόσο η ΝΔ, η οποία υπέγραψε τη σύμβαση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, που τη διατηρεί για δυόμισι περίπου τώρα χρόνια, λειτούργησαν και λειτουργούν ως μεσάζοντες και εκπρόσωποι των μεγάλων αυτών ιδιωτικών εταιριών, εις βάρος του ΟΤΕ και του δημοσίου, γενικότερα.

Οπως κάνουν ολοφάνερο τα στοιχεία, ο τεράστιος τζίρος των δύο εταιριών και τα αντίστοιχα πραγματικά τους κέρδη στηρίζονται, αφ' ενός στην αποικιακού χαρακτήρα καταλήστευση του ΟΤΕ, του οποίου χρησιμοποιούν την υποδομή και, αφ' ετέρου, στη μονοπωλιακή επιβολή υπέρογκων τιμών στους εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές της κινητής τηλεφωνίας. Τιμές, οι οποίες, μάλιστα, πρόκειται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από το Σεπτέμβρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε λεπτό κινητής τηλεφωνίας, που γίνεται μέσω του δικτύου του ΟΤΕ, η εταιρία εισπράττει 112 δραχμές, αλλά πληρώνει στον Οργανισμό μόνο τις 6,3 δραχμές! Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όταν παρθεί υπόψη ότι η σύνδεση αυτή κοστίζει στον ΟΤΕ 16,95 δραχμές! Συσσωρεύεται, έτσι, ένα συνεχώς αυξανόμενο και τεράστιο έλλειμμα στο δημόσιο οργανισμό, που μόνο για το 1995 ανήλθε στα 11,6 περίπου δισεκατομμύρια δραχμές, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του! Και όλα αυτά καταντούν εξωφρενικά και ανεξήγητα (;), όταν στη Σουηδία οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας καταβάλλουν το 33% των εισπράξεών τους, ως τέλη διασύνδεσης στον αντίστοιχο εθνικό τηλεπικοινωνιακό φορέα, στη Γαλλία το25%,ενώ αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ