Κυριακή 14 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Το ντόπινγκ σκίασε τα μετάλλια

Οι εντυπώσεις που κέρδισαν οι Ελληνες παλαιστές στην Ολυμπιάδα του Λος Αντζελες μειώθηκαν από τα φαινόμενα ντόπινγκ, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν επίσημα στην ελληνική ομάδα. Πριν ακόμα πετάξει η αποστολή για το υπερατλαντικό της ταξίδι, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών οι Ιερισιώτης, Δεληφώτης και Ζαρζαβατσίδης. Από τα εργαστήρια της ΔΟΕ βρέθηκαν ντοπέ η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Αννα Βερούλη, που είχε αποτύχει να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος και ο αρσιβαρίστας του Ατλαντα Καλλιθέας Σ. Γραμματικόπουλος.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν δύο παλαιστές. Ο Δ. Θανόπουλος του Εθνικού Αθηνών στην κατηγορία των 82 κ. που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Μπάμπης Χολίδης του Ατλαντα Καλλιθέας στην κατηγορία των 57 κ. που έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο. Ο Θανόπουλος στον μεγάλο τελικό ηττήθηκε με 4 - 3 σημεία από τον Ρουμάνο Ντράικα. Ο Χολίδης ήταν άτυχος στον ημιτελικό όπου ηττήθηκε με 6 - 7 από τον Ιάπωνα Ετο, αν και προηγήθηκε με 6 - 0 σημεία, αλλά στον μικρό τελικό επικράτησε του Ρουμάνου Ζαμφίρ με 2 - 0. Την 4η θέση κατέκτησε στην κατηγορία των 100 κ. ο Γ. Ποικιλίδης και στα +100 κ. ο αδελφός του Παναγιώτης. Την τέταρτη θέση κατέκτησε επίσης στα +110 κ. ο αρσιβαρίστας Γ. Τσιντσάρης, ενώ έκτες θέσεις κατέλαβαν ο Κοντομανώλης στην κωπηλασία, ο Ποζίδης στα 90 κ. της ελληνορωμαϊκής, ο Χατζηπαυλής στα "ΣΤΑΡ", ο Μπουντούρης στα "ΣΟΛΙΝΓΚ" και ο Ηλιάδης στα 90 κ. της άρσης βαρών. Η Εθνική Πόλο πήρε την 8η θέση, ενώ στο στίβο την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Γεωργακόπουλος στο δίσκο, που πήρε την 11η θέση με 60.30.

Συνολικά, στο Λος Αντζελες ταξίδευσαν 67 Ελληνες αθλητές. Εννιά αρσιβαρίστες, 12 παλαιστές, 2 πυγμάχοι, 5 σκοπευτές, 1 ξιφομάχος, 2 τενίστες, 2 ποδηλάτες, 13 πολίστες και 10 του στίβου. Παρών στο Λος Αντζελες και ο Κ. Ρήγας, που διαιτήτευσε τον τελικό αγώνα του μπάσκετ ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ