Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Κόκκινο καράβι στα Αλάτσατα

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην ελληνοτουρκική φιλία, στα Αλάτσατα της Τουρκίας και στην πόλη της Χίου

Οι νέοι μπορούν να απλώσουν γέφυρες ειρηνικής επικοινωνίας και συμβίωσης στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Αυτό το μήνυμα, το μήνυμα της ειρήνης, εκπέμπουν τις επόμενες τρεις μέρες νέοι αγωνιστές της ειρήνης από την Ελλάδα και την Τουρκία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 22ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που πραγματοποιούνται στα Αλάτσατα της Τουρκίας και στην πόλη της Χίου. Στις εκδηλώσεις θα πάρει μέρος 20μελής αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Νίκο Σοφιανό και την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,μέλος του ΚΣ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το τριήμερο στη Χίο και στα Αλάτσατα ξεκινάει σήμερα το πρωί με εξόρμηση στην αγορά της Χίου, ενώ το απόγευμα η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα περάσει απέναντι και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αλατσάτων στην Τουρκία. Την Παρασκευή το πρωί θα συναντηθούν με νεανικούς φορείς και τοπικές οργανώσεις της τουρκικής πόλης και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός και Τούρκος εκπρόσωπος φιλειρηνικών οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Το Σάββατο,20 Ιούλη, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το Φεστιβάλ στη Χίο, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνεται ομιλία του Ν. Σοφιανού, μουσικό πρόγραμμα από νεανικά συγκροτήματα και χαιρετισμοί Τούρκων φιλειρηνιστών.

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές

Στο μεταξύ οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ, συνεχίζονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα στο Περιστέρι, στον Αγ. Ιερόθεο, με θέμα την ανεργία.
  • Το Σάββατο 20/7,στις 9.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, με θέμα τον πολιτισμό. Θα μιλήσει ο Σταύρος Παπαθανασίου,υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 21/7 στη Μυτιλήνη, στο πάρκο της Επάνω Σκάλας, με θέμα την ανεργία. Θα μιλήσει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και στο Αιτωλικό, με θέμα "Νέοι εργαζόμενοι και αγρότες".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ