Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοχύρωτη και η Κάρυστος

Κυριολεκτικά ανοχύρωτη έμεινε η Κάρυστος το βράδυ της Τρίτης, που ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, αφού τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που υπάρχουν, έλειπαν σε άλλη φωτιά.

Συγκεκριμένα, γύρω στα μεσάνυχτα, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Κοκάλοι της κοινότητας Γραμπιά, η οποία πήρε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων. Χάρη όμως στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων της Καρύστου και των γύρω περιοχών που έσπευσαν αμέσως εκεί, έσβησε στις τρεις τα ξημερώματα. Αξιοσημείωτο είναι πως στην περιοχή υπάρχουν μόνο δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα μικρό και ένα μεγάλο, τα οποία από το απόγευμα βρίσκονταν στην περιοχή Καψούρι της κοινότητας Αμυγδαλιάς σε άλλη πυρκαγιά.

"Η δύναμη της Πυροσβεστικής στην περιοχή είναι ανεπαρκής", τόνισε στο "Ρ" ο γραμματέας της ΚΟΒ Καρύστου του ΚΚΕ, Γιώργος Οικονομόπουλος,και συνέχισε: "Εμείς ζητάμε να γίνει σύσκεψη με το δήμο και τις κοινότητες της περιοχής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη συνεργασία του δασαρχείου και να οργανωθεί η εθελοντική προσφορά των κατοίκων. Πρέπει, ακόμη, να ενισχυθεί το Δασαρχείο, για το καλοκαίρι, με περισσότερα τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να απαγορευτεί η βοσκή στις περιοχές που κάηκαν και άμεσα η Νομαρχία και το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα. Τέλος πρέπει να δημιουργηθεί μόνιμη επιτροπή φορέων για τη δασοπροστασία, να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ