Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμμονή στην αναθεώρηση της σύμβασης για το "Παπαγεωργίου"

Ο υπουργός Υγείας, Αν. Πεπονής, επανέλαβε και χτες την απόφασή του για αναθεώρηση της σύμβασης του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον όσον αφορά τη διοίκηση και τη διαχείρισή του.

Το νοσοκομείο αυτό είναι κατά 20% δωρεά των επιχειρηματιών Παπαγεωργίου. Ομως, σύμφωνα με έκθεση επιτροπής, σημεία της οποίας παρουσίασε χτες ο υπουργός, οι "δωρητές" δεν τήρησαν ξεχωριστά βιβλία όπου θα φαίνονται ξεχωριστά τα ποσά απ' τη δωρεά, το δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις εργασίες που έγιναν. Συνολικά η επένδυση ανέρχεται σε 14 - 15 δισ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι "δωρητές" έπρεπε να καταθέσουν εξ αρχής 7 δισ, ενώ κατέθεσαν 3,1 δισ. Επίσης, η επιτροπή διαπίστωσε 1,8 δισ. τόκους από επενδύσεις των "δωρητών", κυρίως σε ομόλογα και ρέπος, χωρίς αυτό να μπορεί να διευκρινιστεί από ποια κεφάλαια προήλθε.

Ο Αν. Πεπονής δήλωσε ότι η απόφασή του για την αναθεώρηση της σύμβασης, τουλάχιστον στα σημεία που ανέφερε, είναι ανεξάρτητη απ' την έκθεση της επιτροπής. Ο υπουργός απ' τις 14.3.1996 είχε ανακοινώσει την αλλαγή του σχήματος και του τρόπου εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου. Σήμερα, στο εφταμελές ΔΣ, το δημόσιο έχει τρεις εκπροσώπους. Ο Αν. Πεπονής πρότεινε να διαμορφωθεί ένα Σώμα εκλεκτόρων, που θα υποδεικνύεται από τις δύο Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνέχεια, το Σώμα αυτό θα υποδεικνύει στον υπουργό διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό και ο υπουργός θα επιλέγει τα τέσσερα μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ