Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΗ
Να τιμήσουμε τους 54 απαγχονισμένους πατριώτες

"Το μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτύρων της ανεξαρτησίας μας είναι ο τόπος μνήμης και εθνικής ιστορίας για τις νέες γενεές, που έχουνε χρέος να μάθουν τι ακριβώς έγινε στον τόπο αυτό. Να πιάσουνε το νόημα της θυσίας τους, για να αγωνιστούν και να εμποδίσουν επανάληψη των δοκιμασιών που πέρασε ο ελληνικός λαός από τους πολέμους και το φασισμό που σηκώνει πάλι κεφάλι μέσα από τη "νέα τάξη πραγμάτων"".

Μ' αυτά τα λόγια η Αδελφότητα Οικογενειών των 54 Ελλήνων Πατριωτών που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές την 21-7-1944 στο 19ο χιλ/τρο προς Ραφήνα, προσκαλεί όλα τα μέλη της Αδελφότητας, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών Οργανώσεων, τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων, τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών Οργανώσεων και τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιερή μνήμη των 54 αγωνιστών πατριωτών, στο ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνό τους.

"Το Εθνος των Ελλήνων - γράφουν στην πρόσκληση - με τη μαρτυρική πάλη του εναντίων των Γερμανο - Ιταλών κατακτητών επαλήθευσε και ανανέωσε τον τίτλο της ιστορικής του ύπαρξης. Τον τίτλο αυτό της ζωής του Εθνους μας, σαν ιστορική επιταγή, οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε και να τον προβάλλουμε κατ' εκείνων που έγιναν υπαίτιοι των θυσιών και ζημιών του ελληνικού λαού και κατ' εκείνων που ωφελήθηκαν από τους αγώνες μας. Η διάσωση και διαφύλαξη του μνημείου έχει υψηλό νόημα και αξία και αποτελεί καθήκον των συγγενών και όλου του λαού. Γι' αυτό η συμμετοχή στο μνημόσυνο πρέπει να είναι καθολική και επιβλητική. Κάθε άλλη ανάγκη και απασχόληση είναι μικρότερης αξίας από την έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης σε κείνους τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να επιζήσουμε εμείς ως συγγενείς και ως Εθνος.

Ολοι μας την Κυριακή στην εκδήλωση. Να μην αφήσουμε το μνημείο να χαθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ