Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ,εργάτης, από την ΚΟΒ Μετάλλου Ζώνης Περάματος, απευθύνει το γράμμα του προς τον εργαζόμενο κόσμο και τους συνταξιούχους, τονίζοντάς τους την ανάγκη, να δουν τη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα και ν' αντισταθούν στην αναλγησία της άρχουσας τάξης. Γράφει μεταξύ των άλλων: "Η εκμετάλλευση της εργατιάς, αγροτιάς, συνταξιούχων, από αυτούς που μας κυβερνούν, είναι πια τόσο φανερή που δεν κρύβεται με τίποτα. Ούτε με τα ψεύτικα λόγια που μας λένε, προσπαθώντας να μας αποκοιμίζουν, ούτε με τις αιώνιες υποσχέσεις τους που ποτέ δεν πραγματοποιούνται.

Η κοινωνία μας, τόσο βρώμικη και άδικη, καταπιεστική και υποκριτική, στενάζει κάτω από φοβερές καταστάσεις. Ναρκωτικά σκοτώνουν κάθε μέρα τους απελπισμένους νέους μας, ο τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια απατηλά υπόσχονται εύκολο πλουτισμό, ενώ το ρουσφέτι οργιάζει, με απώτερο πάντα σκοπό την ψηφοθηρία. Εις βάρος του λαού οι ιθύνοντες, με τις ευλογίες και τη συμμετοχή τους σε κομπίνες, απάτες, σκάνδαλα και σπατάλη του δημόσιου χρήματος, παίζουν καθημερινά τα πιο βρώμικα και άθλια παιχνίδια.

Και από την άλλη μεριά, ο εργαζόμενος λαός, μεροκαματιάρηδες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, απελπισμένοι νέοι και νέες χωρίς προοπτική για μια δουλιά, στενάζουν κάτω από την ασφυκτική αυτή ατμόσφαιρα, μη βλέποντας καμιά προοπτική για καλυτέρευση της ζωής τους.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν κάτω από αυτές τις άσχημες συνθήκες ζωής, που οι κυβερνώντες διάλεξαν για μας το λαό, κρατώντας για τον εαυτό τους τον πλούτο, τη χλιδή και την καλοπέραση; Ασφαλώς δεν πρέπει να καθίσουμε με "σταυρωμένα χέρια", κανείς δε θα μας δώσει κάτι καλύτερο αν εμείς δεν οργανωθούμε μαζικά. Στα σωματεία μας, στα συνδικάτα και στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης, το μόνο κόμμα που πάλευε, παλεύει και θα παλεύει πάντα για τα δικαιώματά μας και την καλυτέρευση της ζωής μας.

Δεν είναι όνειρα αυτά, αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, ούτε λόγια για να περάσει η ώρα. Είναι μηνύματα που βγαίνουν μέσα από τη ζωή και την καθημερινή μας πάλη για την επιβίωσή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ