Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Με δυσκολία οι έρευνες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Με μεγάλη δυσκολία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κύριου όγκου του μοιραίου αεροσκάφους, καθώς και των υπολοίπων επιβατών. Οι κάκιστες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή, έχουν καταστήσει σχεδόν αδύνατο το έργο των εκατοντάδων ανδρών της ακτοφυλακής και των ειδικών αντιτρομοκρατικών ομάδων και δυτών, που προσπαθούν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του Μπόινγκ και τους εναπομείναντες επιβάτες, καθώς μόνο 47 πτώματα έχουν ανασυρθεί.

Με υποβρύχιες κάμερες, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους και την άτρακτό του. Μέχρι χτες το βράδυ, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει κατορθωτό, καθώς η σφοδρή θαλασσοταραχή είχε οδηγήσει στη διακοπή των ερευνών. Πάντως, ανώτατοι αξιωματούχοι του FBI, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, υποστήριξαν ότι οι εικόνες που κατέγραψαν οι υποβρύχιες κάμερες περιέχουν πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία, όμως, απέφυγε να αποκαλύψει. Σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της πτώσης του Μπόινγκ φαίνεται ότι βρέθηκαν και σε μερικά από τα πτώματα που έχουν, ήδη, ανασυρθεί από τον παγωμένο Ατλαντικό.

Η βρετανική εφημερίδα "Σάντεϊ Τάιμς" αποκαλύπτει ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για επικείμενο χτύπημα σε αμερικανικό αεροσκάφος μετά από ανάλογα στοιχεία που συνέλεξαν από πληροφοριοδότη τους.

Καταγγελίες για το αεροδρόμιο Κένεντι

Την ίδια στιγμή, όμως, πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα που μιλούν για ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια και ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, από όπου αναχώρησε το Μπόινγκ της TWA. Το αμερικανικό περιοδικό "Νιούσγουικ" φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλες τις τελευταίες εκθέσεις για την ασφάλεια των αμερικανικών αεροδρομίων, οι οποίες λειτουργούν ως καταπέλτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το 1993 και το 1995 "μυστικές ομάδες ελέγχου" υπό τη Γενική Επιθεώρηση Ασφαλείας είχαν καταφέρει να διεισδύσουν επανειλημμένως στις λεγόμενες ζώνες ασφαλείας, χωρίς να έχουν ούτε εισιτήριο ούτε διαβατήριο ούτε κάρτα εισόδου, χωρίς να περάσουν κανέναν έλεγχο, ενώ κατάφεραν να περάσουν ακόμα και χειροβομβίδα από τον ανιχνευτή μετάλλου.

Το δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού ήρθε να επιβεβαιώσει το εγχείρημα δύο Γάλλων δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης "Φρανς - Ινφό", οι οποίοι, 3 μέρες μετά την τραγωδία, κατάφεραν να φθάσουν στο σημείο αποβίβασης του Μπόινγκ 747, χωρίς να περάσουν από κανέναν έλεγχο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ