Τρίτη 23 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αλαλούμ στην Ατλάντα

Η ανοργανωσιά των Αμερικανών εξόργισε ακόμη και τη ΔΟΕ

ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ έχουν οι αθλητές αλλά και οι δημοσιογράφοι από τη λειτουργικότητα του Ολυμπιακού χωριού. Αυτά εστιάζονται κυρίως στα δρομολόγια των λεωφορείων, αφού κάθε άλλο παρά στην ώρα τους φτάνουν στον προορισμό τους. Μεγάλο είναι και το πρόβλημα στην έκδοση των αποτελεσμάτων που καθυστερούν υπερβολικά. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ έκαναν παρατηρήσεις στους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής ώστε να διορθωθεί η κατάσταση.

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ Τζουντόκα Ντέιβιντ Καχαλασβίλι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη, αποκλείστηκε από τους Αγώνες αφού άργησε να πάει στο χώρο ζύγισης των αθλητών! Ο 25χρονος αθλητής είπε στους διοργανωτές ότι έκανε λάθος στο μέρος που επρόκειται να γίνει η ζύγιση, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως το μποτιλιάρισμα τον έκανε να φτάσει αργά στο χώρο που γίνονταν οι αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1960 στην Ολυμπιάδα της Ρώμης ο αθλητής στίβου Γουίν Εσάιας, μοναδικός εκπρόσωπος του Σουρινάμ, δεν πήγε στους προκριματικούς αφού τον πήρε ο... ύπνος.

ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ είχαμε στο ποδοσφαιρικό τουρνουά κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Στο Μαϊάμι η Ιαπωνία με ένα γκολ του Τερουιούσι στο 70' "ταπείνωσε" την πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία. Με το ίδιο σκορ 1 - 0 επικράτησε η Νιγηρία της Ουγγαρίας (Κανού 75'), η Ν. Κορέα της Γκάνα (Χουάν 41') και το Μεξικό της Ιταλίας (Παλέντσια 83').

ΟΙ ΚΑΡΙΟΚΑΣ γνώρισαν νέο στραπάτσο και στο βόλεϊ. Εχασαν από την Αργεντινή με 3 - 1 σετ. Στα άλλα παιχνίδια επικράτησαν τα φαβορί. Η Κούβα 3 - 0 τη Βουλγαρία και οι ΗΠΑ με το ίδιο σκορ την Πολωνία. Στον άλλο όμιλο είχαμε Τυνησία - Ολλανδία 0 - 3, Ν. Κορέα - Ιταλία 0 - 3 και Γιουγκοσλαβία - Ρωσία 1 -3.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ συμπεριλήφθηκε αυτές τις μέρες στο ημερήσιο πρόγραμμα των ρωσικών σχολείων. Πρόκειται γι' αυτό των... Ολυμπιακών Αγώνων, όπου οι νεαροί μαθητές μαθαίνουν την ιστορία των Αγώνων, γιατί είναι απαγορευμένη η χρήση των αναβολικών καθώς και τη σημασία των αγώνων.

Η ΟΜΑΔΑ της Παλαιστίνης παρέλασε για πρώτη φορά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ηταν μια από τις 10 χώρες που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι Παλαιστίνιοι αθλητές παρέλασαν κάτω από νέα σημαία και την ταμπέλα με το όνομα Παλαιστίνη, αφού η ΔΟΕ απέρριψε το αίτημα του Ισραήλ να χρησιμοποιηθεί το όνομα "Παλαιστινιακή Αρχή".

ΛΑΪΚΗ ΗΡΩΙΔΑ είναι για την Ιρλανδία η χρυσή Ολυμπιονίκης Μίσελ Σμιθ που κυριάρχησε στα 400 μέτρα μεικτής στην κολύμβηση. Η Πρόεδρος της χώρας, Μαίρη Ρόμπινσον, δήλωσε ότι η Σμιθ αποτελεί πρότυπο για όλους τους νέους αθλητές της χώρας και ειδικότερα για τις γυναίκες, ενώ ο πρωθυπουργός Τζον Μπρούτον είπε πως ήταν μια μεγάλη νίκη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Αθήνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε τη σκέψη να ανταλλάξει πόστο με την ομόλογό του στην Αθήνα της Γεωργίας των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για να παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Η Αθήνα μας, με περίπου 4.500.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία χρειάζονται πολλή δουλιά για να λυθούν", δήλωσε ο Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια υπογραφής φιλικής συμφωνίας και πρόσθεσε χιουμοριστικά ότι "γι' αυτό το λόγο προτείνω να ανταλλάξουμε πόστα για ένα χρόνο".

Η Γκουέν Ο' Λούνεϊ, δήμαρχος της Πολιτείας Αθήνας - Κλαρκ των ΗΠΑ, από την πλευρά της τόνισε ότι θα ήθελε να δεχτεί, αλλά η εργασία της στην Ελλάδα έχει τελειώσει πολλά χρόνια πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ