Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν "καλοπιάνονται" οι πολυεθνικές

Οταν η PIRELI έκλεισε το εργοστάσιό της στην Πάτρα και το πήγε στην Τουρκία, πολλοί ήταν εκείνοι που έριξαν το "ανάθεμα" στους εργαζόμενους και στις κινητοποιήσεις τους. Αυτοί - είπαν και λένε ακόμα - ευθύνονται που "θύμωσε" η πολυεθνική και μετακόμισε!

Προχτές η GOOD YEAR έκλεισε το εργοστάσιο, που είχε στη Θεσσαλονίκη για να το μεταφέρει πιθανότατα αλλού. Μήπως "θύμωσε" και αυτή από τη συμπεριφορά των εργαζομένων και του σωματείου τους; Μήπως "στριμώχτηκε" από το... υψηλό κόστος εργασίας και από διάφορες διεκδικήσεις; Κάθε άλλο. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, "εφέτος, όπως επιθυμούσε η εταιρία υπογράψαμε σύμβαση και δεχτήκαμε μειώσεις επιδομάτων, μείωση προσωπικού, λειτουργία 4ης βάρδιας εκεί που η εταιρία επιθυμούσε για φέτος, με δυνατότητα επέκτασης σε όλο το εργοστάσιο, όταν η εταιρία το επιθυμούσε. Ολα τα παραπάνω με στόχο τη μείωση του κόστους...". Και, βεβαίως, το εργοστάσιο βρισκόταν σε επίπεδα παραγωγής και κερδών από τα υψηλότερα που είχε ποτέ... Και, βεβαίως, όταν άλλαξαν τα σχέδια της πολυεθνικής, η ανταμοιβή που εισέπραξαν οι εργαζόμενοι ήταν το "λουκέτο" και το πέταγμα στην ανεργία, χωρίς καν μια προειδοποίηση!

Τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν είναι πολλά, αλλά πιο αβίαστα απ' όλα βγαίνει αυτό που λέει ότι η υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις των αφεντικών δεν αποτελεί, σε καμιά περίπτωση, λύση για κανένα πρόβλημα. Οπως επίσης ότι οι πολυεθνικές δεν "καλοπιάνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ