Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο βιασμός της πραγματικότητας

Την επομένη του κλεισίματος του εργοστασίου της "GOOD YEAR" στη Θεσσαλονίκη, ο Μ. Εβερτ ανέλυε το πρόβλημα της ανεργίας στους βουλευτές του κόμματός του που μετέχουν στο θερινό τμήμα. Αναφερόμενος στους οικονομικούς λόγους που προκαλούν την ανεργία, μεταξύ άλλων, ανέφερε την "έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, λόγω του υπέρμετρου παρεμβατισμού και του συνεχώς μεταβαλλόμενου φορολογικού και γενικότερα οικονομικού συστήματος. Η πολυνομία και η κρατική παρέμβαση δεν αφήνει περιθώρια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος της ανάπτυξης".

Γελοίες δικαιολογίες για να καλύψουν τις ευθύνες από την πολιτική που εφαρμόζουν. Πότε και πώς εκδηλώθηκε ο "υπέρμετρος παρεμβατισμός", ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στις πολυεθνικές ή στις εγχώριες βιομηχανίες; Οποτε εκδηλώνεται κρατικός παρεμβατισμός αυτός, είναι πάντα υπέρ των συμφερόντων τους.

Οι πολιτικοί εκφραστές των συμφερόντων των πολυεθνικών και της οικονομικής ολιγαρχίας συνηθίζουν να βιάζουν και μάλιστα κατάφωρα την πραγματικότητα, για να εμφανίζουν τα πράγματα όπως τους βολεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ