Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλοιός εμπρησμών στα δάση της Αττικής

Οι εμπρησμοί απειλούν τα δάση της Αττικής. Ετσι μετά την Πεντέλη όπου σε διάστημα έντεκα ημερών έχουν γίνει 18 απόπειρες εμπρησμού, ήρθε χτες η σειρά του δάσους στο Βύρωνα. Στη 1.20 μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση Σταυρός από τρία διαφορετικά σημεία. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε αμέσως από τους πυροφύλακες του δήμου και κατεστάλη στις 14.50 αφού έκαψε δέκα στρέμματα δάσους.

"Είναι η τρίτη προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο 1,5 μήνα για να καεί το δάσος της περιοχής", μας είπε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ρογκάκος."Η φωτιά ξεκίνησε από την κορυφή του λόφου στη θέση Σταυρός. Αρχισε από τρία διαφορετικά σημεία. Οι εμπρηστές χτύπησαν εκεί γιατί είναι ένα σημείο όπου δεν έχει γίνει αποψίλωση. Η τελευταία έχει γίνει πιο χαμηλά, δηλαδή κοντά στις κατοικημένες περιοχές και στους δρόμους".

Οπως μας κατήγγειλε ο Ν. Ρογκάκος, πριν λίγες μέρες άγνωστοι έσπασαν και ξεθεμελίωσαν ένα πυροφυλάκιο του υπουργείου Γεωργίας που βρίσκεται πάνω από το νεκροταφείο της πόλης, σε απόσταση 500 μέτρων από τον τόπο που εκδηλώθηκε η χτεσινή φωτιά. Επίσης έκαψαν πυροφυλάκιο του Δήμου Βύρωνα πάνω από τα νταμάρια της Εργάνης.

"Η πυρκαγιά εντοπίστηκε γρήγορα από την πυρασφάλεια του δήμου", μας είπε ο Ν. Ρογκάκος. "Αμέσως επενέβησαν για να σβήσουν τη φωτιά. Αυτή η έγκαιρη επέμβαση έσωσε το δάσος". Στην πυρασφάλεια του Βύρωνα εκτός από υπαλλήλους του δήμου συμμετέχουν 150 δημότες - εθελοντές. Στην περιοχή Κουταλά υπάρχει ειδική εγκατάσταση για αυτούς και για τα δύο πυροσβεστικά οχήματα του δήμου.

Επίσης σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν χτες δεκάδες σπίτια στον - υψηλής οικοπεδικής αξίας - συνοικισμό Σκάρπιζα του Κορωπίου. Στις 10.51 το πρωί ξεπήδησαν από το δάσος της περιοχής φλόγες που λόγω του ισχυρού ανέμου πλησίασαν ταχύτατα τις κατοικίες. Η φωτιά ελέγχθηκε στη μία το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ