Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν πλήρωσε ακόμα ο Τσιπλάκος

Χρωστά περισσότερα από 1 δισ. δραχμές στους βαμβακοπαραγωγούς της Καρδίτσας

Απλήρωτοι παραμένουν ακόμα εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί του νομού Καρδίτσας, που είχαν την "ατυχία" να παραδώσουν την περσινή παραγωγή τους στα εκκοκκιστήρια του Μ. Τσιπλάκου.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση τους χρωστά περισσότερα από 1 δισ. δραχμές - χρήματα που έπρεπε να είχε καταβάλει εδώ και μήνες - ενώ και την επιδότηση εισέπραξε και το βαμβάκι πούλησε. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στην απόγνωση και τη χρεοκοπία γύρω στους 1.000 παραγωγούς, δεδομένου ότι τα χρέη και οι τόκοι υπερημερίας στην ΑΤΕ τρέχουν και επιπλέον αναγκάστηκαν να ξαναδανειστούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Με αφορμή το σοβαρό αυτό πρόβλημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας,καταγγέλλει σε σχετικό υπόμνημα της, την αδιαφορία των αρμοδίων και καλεί την κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές και τα κόμματα, να ενεργήσουν ανάλογα, ώστε να μπει άμεσα τέλος στο οικονομικό δράμα εκατοντάδων αγροτών του νομού. Επίσης, για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο ευρεία σύσκεψη στον Παλαμά της Καρδίτσας, στην οποία θα συμμετάσχουν αγρότες, εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Χωρίς γεωπόνους

Η αδιαφορία του υπουργείου Γεωργίας και της κυβέρνησης να λύσουν το πρόβλημα με τα οδοιπορικά των γεωπόνων του Οργανισμού Βάμβακος, εγκυμονεί μια σειρά κινδύνους για τους παραγωγούς του νομού Καρδίτσας. Ο Γεωπονικός Σύλλογος του νομού Καρδίτσας, βλέποντας ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση το δίκαιο αίτημα για την καταβολή οδοιπορικών στις εκτός έδρας μετακινήσεις, πέραν το 10 χιλιομέτρων, αντί των 50 που ισχύει τώρα, πήρε απόφαση να μην βγαίνουν οι γεωπόνοι του εκεί περιφερειακού γραφείου, στα χωράφια, μέχρις ότου λυθεί το θέμα. Ετσι με ευθύνη της κυβέρνησης, οι βαμβακοπαραγωγοί μένουν αυτή την κρίσιμη για την καλλιέργεια εποχή, χωρίς τη βοήθεια των γεωπόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ