Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ας πούμε ότι απεσύρθη... "

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη "έφυγε" χτες το πρωί, προκαλώντας θλίψη στη θεατρική οικογένεια. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Πανελλήνια Ενωση Ελεύθερου Θεάτρου ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη (25/7), ημέρα της κηδείας της, θα παραμείνουν κλειστά τα θέατρα,όπως εξάλλου και χτες. Η σορός της θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, μέχρι τις 11π.μ. της Πέμπτης.Στις 3μ.μ.,θα ψαλεί επιμνημόσυνος δέηση και θα ακολουθήσει η πομπή προς το Α Νεκροταφείο.Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Με συγκίνηση δέχτηκε το θλιβερό γεγονός ο πολιτικός κόσμος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος,είπε: "Ο θάνατος της Αλίκης με λύπησε βαθύτατα". Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης δήλωσε: "Ηταν ένα κομμάτι από τη ζωή όλων μας... Το άστρο της θα μεσουρανεί στον ονειρικό κόσμο της τέχνης".

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χαρίλαος Φλωράκης με τηλεγραφήματά τους, εξέφρασαν στην οικογένεια της Α. Βουγιουκλάκη θερμά συλλυπητήρια.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος,μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Ας μην πούμε ότι έφυγε. Ας πούμε ότι απεσύρθη στα παρασκήνια. Και περιμένει το τρίτο κουδούνι για να ανοίξει η αυλαία...". Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,εκφράζοντας την οδύνη του σημείωσε: "Η γυναίκα μου και εγώ συνδεόμαστε μαζί της, την αγαπούσαμε και τη θαυμάζαμε πάντα". Ο πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ,δήλωσε: "Θα ζει ανάμεσά μας με το έργο της". Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς,δήλωσε: "Η Ελλάδα έχασε το μεγάλο της αστέρι, και εγώ μία σπάνια φίλη". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος σημείωσε: "Εφυγε όρθια μια σπουδαία καλλιτέχνης, ένας άξιος και δυνατός άνθρωπος". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας,εξέφρασε "βαθιά θλίψη για την απώλειά της". Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος από την Ατλάντα δήλωσε: "Η Αθήνα, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγάπησε και τραγούδησε, την τιμά και θα τη θυμάται". Συλλυπητήρια έστειλαν ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ.Σκανδαλίδης,το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ