Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
"Ανοίγει τα χαρτιά" του ο Κ. Σημίτης

Σήμερα στην ομιλία του στην ΚΕ, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με την πρόωρη ή μη προσφυγή στις κάλπες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης.Οπως υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του, ο Κ. Σημίτης θα ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ο προγραμματισμός κυβέρνησης και κόμματος θα γίνει με βάση αυτή την προοπτική.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση θα επικυρωθούν οι αλλαγές στην οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες αποσκοπούν στην εδραίωση της κυριαρχίας του και στην εντατικότερη χρησιμοποίηση του κομματικού μηχανισμού για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Οσον αφορά την τοποθέτηση των επικεφαλής των 13 Τομέων, φαίνεται ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο βασικών ομάδων, μετά τη μοιρασιά που έγινε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δε θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις αλλά το θέμα έχει συμφωνηθεί στις επαφές που έκανε ο Κ. Σκανδαλίδης και μάλλον οι αλλαγές θα γίνουν "ομόφωνα" αποδεκτές. Επίσης σήμερα θα εκλεγεί η επιτροπή Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου.

Η κυριαρχία του Κ. Σημίτη στο εσωκομματικό παιχνίδι επιβεβαιώνεται από το ότι ο νέος κύκλος αντικαταστάσεων που επιχειρεί στις διοικήσεις των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, η οποίες ξεκίνησαν με την αντικατάσταση του διοικητή της Κτηματικής, δε συναντά ορατές τουλάχιστον αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ