Πέμπτη 25 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη "σκληρή στάση" της Αγκυρας έναντι των εκατοντάδων απεργών πείνας στις τουρκικές φυλακές. Από την Αθήνα, ο Συνασπισμός απηύθυνε διαβήματα προς τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ενωση "προκειμένου να αποτραπεί ο θάνατος και άλλων απεργών πείνας στις τουρκικές φυλακές".

Η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό σε αντιπροσωπεία της Κουρδικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, την οποία δέχτηκε χτες το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ανακοινώσεις, με τις οποίες καταδικάζουν το "ανελεύθερο" καθεστώς της Αγκυρας και ζητούν ικανοποίηση των αιτημάτων των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων, εξέδωσαν επίσης η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ - του εμφυλίου - του ΔΣΕ και οι "Δημοσιογράφοι στο Αιγαίο για την Ειρήνη".

Η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας, τέλος, με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι οι πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει την κακομεταχείριση κρατουμένων και την ιατρική εγκατάλειψή τους δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Η Νέα Δημοκρατία - θεωρώντας προφανώς ως πρώτο ζήτημα όχι την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιζόμενων Τούρκων απεργών πείνας, αλλά την ...ανακοπή της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας - κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση "να επιδιώξει με κάθε μέσο την υιοθέτηση των εγγυήσεων εκείνων με βάση τις οποίες ο έμπρακτος σεβασμός των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των αρχών του Κράτους Δικαίου από την Τουρκία θα αποτελέσει θεμελιώδη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ